Cea mai simplă și practică metodă pentru a curăța talpa fierului de călcat. O soluție ieftină

Talpa fierului de călcat se murdărește după mai multe utilizări. Aceasta este o problemă care a dat mereu bătăi de cap gospodinelor. În cazul în care talpa fierului de călcat nu este curățată hainele se pot murdări sau rupe.

Există diferite soluții care pot să fie folosite pentru curățarea mizeriei.

Vă prezentăm mai jos o soluție practică, simplă, dar și ieftină pentru a rezolva această problemă.

Cea mai simplă și practică metodă pentru a curăța talpa fierului de călcat. O soluție ieftină

După ce fierul de călcat a fost folosit de mai multe ori talpa sa se va murdări. Și asta pentru în contact cu talpa încinsă, fibrele naturale sau sintetice se topesc.

În cazul în care nu se curăță pot apărea probleme. Când nu vă așteptați puteți murdări hainele sau în cel mai rău caz acestea se pot rupe. Este simplu să vă dați seama când trebuie curățată talpa fierului de călcat. Atunci când este murdară nu mai alunecă, iar fierul elimină impurități.

Dacă vreți să scăpați rapid de această problemă nu trebuie să cumpărați un produs scump de curățat. Puteți face o soluție din câteva ingrediente ieftine care se găsesc în orice casă. Bicarbonat de sodiu, oțet și apă.

Pentru că oțetul este acid, acesta va dizolva toate impuritățile de pe talpa fierului de călcat. De asemenea se știe că bicarbonatul de sodiu este folosit în gospodărie pentru a curăța tot felul de obiecte.

Cum se folosește soluția de oțet și bicarbonat de sodiu

În cazul în care pe talpa fierului de călcat este doar o pată mai mică aceasta se poate curăța cu o lavetă pe care s-a pus puțin oțet.

Dacă suprafața pe care trebuie să o curățați este mai mare atunci amestecați oțetul cu bicarbonat de sodiu și apă. După ce fierul a fost curățat, acesta trebuie șters și cu o lavetă uscată și curată.

Cum putem folosi bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte util în gospodărie. Cu ajutorul lui se pot spăla aproape toate obiectele din bucătărie și baie.

  • Este utilizat pentru desfundarea chiuvetei.
  • Elimină pesticidele din fructe și legume.
  • Se poate folosi în locul prafului de copt.
  • Stinge focul provocat de grăsimi/ulei.
  • Poate fi folosit pentru a albi rufele.
  • Poate scăpa orice gospodărie de mirosurile neplăcute.
  • Dacă se va pune puțin praf în încălțăminte aceasta nu va mai avea un miros neplăcut.
  • Curăță petele de pe covor.
  • Elimină buruienile

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole