Ce s-a discutat în şedinţa PNL: un guvern condus de Dacian Cioloș nu va fi susținut. Cine ar fi interimar la şefia Camerei Deputaţilor

În cursul serii de marți a avut loc Biroul Politic Naţional (BPN) al Partidului Național Liberal, în cadrul căruia s-au discutat direcțiile de acțiune în criza politică din țara noastră.

Discuțiile din ședința PNL. Ce au vorbit liderii partidului

Conform informațiilor, în ziua de miercuri va avea loc o întâlnire importantă între Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian și Dacian Cioloș.

După aceea, premierul demis se va întruni și cu liderul UDMR, în privat, dar și cu șeful minorităților, discuție la care liderul USR nu este invitat, a transmis News.ro, citând surse care au participat la ședința PNL.

”Mâine va avea loc o discuţie în patru – Cîţu, Kelemen, Pambuccian şi Cioloş -, urmând ca ulterior preşedintele PNL să aibă o nouă reuniune doar cu omologul său de la UDMR şi cu liderul minorităţilor, fără participarea lui Dacian Cioloş”, au transmis sursele, conform publicației online menționate anterior.

De asemenea, un guvern condus de Dacian Cioloș nu va fi susținut. De altfel, această poziţie a fost susţinută în şedinta PNL de lideri importanţi ai partidului, precum Rareş Bogdan şi Cristian Buşoi. Potrivit unor înregistrări prezentate de Realitatea Plus, Buşoi a spus că “soluția potrivită e să-i trimitem la origini, să-i trimitem la alianța toxică PSD-AUR”.

Rareş Bogdan a precizat că “Dacian Cioloș, în disperare, încearcă să creeze mici fricțiuni, tensiuni” şi că nu vede “niciun fel de soluție cu Dacian Cioloș acolo unde s-a pus moț fără a avea în spate niciun fel de coaliție”.

Totodată, numele care este vehiculat pentru interimatul funcției de președinte al Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban îşi depune demisia, este Florin Roman.

Dacian Cioloș a fost desemnat de președinte pentru funcția de premier

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost dat jos prin moțiune de cenzură, astfel că actualul executiv este interimar până în momentul în care se va forma unul nou.

Între timp, președintele României a nominalizat și o persoană care să formeze acest nou guvern, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele ales al USR.

Dacian Cioloș se bazează doar pe 80 de voturi ale colegilor săi, în timp ce lui îi trebuie 234 de parlamentari care să îl sprijine. Politicianul are la dispoziție zece zile pentru a face acest lucru și a-i convinge că merită.

Ce mesaj a transmis Dacian Cioloș după nominalizarea pentru funcția de premier

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a explicat Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole