Cătălin Silegeanu: La mulți ani, dragi români! De aproape sau de departe, să nu ne desprindem mâinile și să credem în puterea noastră de a alege viitorul!

Unirea Principatelor Române de la 1859 a arătat că hotarul nu poate separa poporul unit în credință și simțire. România s-a născut dintr-un ideal, iar voința oamenilor de a construi o națiune împreunându-și forțele a deschis poarta spre reforme și dezvoltare.

Dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza a reprezentat un act de cutezanță și solidaritate, pe care posteritatea este datoare să-l păstreze ca reper: reciprocitatea nu s-a produs doar între cetățenii valahi și moldoveni, ci și între popor și clasa politică.
Hora românilor anulează diviziunea socială, alăturând oamenii într-un cerc protector, patronat de valori comune și egalitate. Frumusețea jocului izvorăște din dorința participanților de a lărgi orizontul, așteptându-se unii pe alții.

La mulți ani, dragi români! De aproape sau de departe, să nu ne desprindem mâinile și să credem în puterea noastră de a alege viitorul!

Comunicat de presă Cătălin Silegeanu

The post Cătălin Silegeanu: La mulți ani, dragi români! De aproape sau de departe, să nu ne desprindem mâinile și să credem în puterea noastră de a alege viitorul! appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole