Câștigătorii Premiilor Grammy 2019. Verifică formațiile și cântăreții premiați

Cei care se pot numi câștigători ai Premiilor Grammy s-au arătat a fi artiștii de hip-hop, încă de la primele preziceri ale fanilor. În cursul nopții de duminică spre luni s-au decernat unele din cele mai importante trofee din industria muzicală americană. Anul acesta, ediția a surprins cu mai multe femei nominalizate decât în anii trecuți. Hip-hop-ul și-a arătat cuvântul în ediția aceasta, cu toate că una dintre melodiile nominalizate se numește „Rock star”. Femeile au cuprins cele mai importante categorii ale Premiilor Grammy 2019.

Nominalizările din anul acesta au fost alese din peste 21.000 de alte propuneri. Acestea au fost repartizate în nu mai puțin de 48 de categorii. Câștigătorii se anunță în etapa de votare din perioada 13 decembrie-19 ianuarie. Rapperul Kendrick Lamar este preferatul publicului de departe, adunând 8 nominalizări. Topul de dinaintea finalei arăta artiștii: Drake (sapte nominalizari), Boi-1Da si Brandi Carlile (sase nominalizari fiecare) si Lady Gaga, Mike Bozzi, Cardi B, Childish Gambino, H.E.R., Maren Morris si Sounwave (cinci nominalizari fiecare).

Câștigătorii Premiilor Grammy 2019

Ediția de anul acesta ale Premiilor Grammy a surprins cu nominalizarea a mai multe femei, față de anul trecut când abia se regăseau la câteva categorii. Nominalizările artiștilor la principalele categorii s-a extins de la 5 la 8. Kendrick Lamar este din nou favorit, potrivit statisticii de dinainte. Pentru cel mai bun album s-au prezentat în lupta acerbă: H.E.R., Janelle Monae, Kacey Musgraves și Post Malone. „Hip-hop, R&B şi pop domină în asemenea măsură, încât probabil că vor lua toate premiile importante”, a declarat jurnalista Jem Aswad. Post Malone a intrat iar în competiție cu piesa anului, „Rock star”, una dintre cele mai ascultate de fanii artistului. La categoria celei mai bune piese au putut fi văzuți:

Alicia Keys, gazda Premiilor Grammy 2019
Alicia Keys, gazda Premiilor Grammy 2019
  • Zedd, Maren Morris şi Grey, cu piesa „The Middle”
  • Lady Gaga şi Bradley Cooper pentru „Shallow”
  • Childish Gambino cu piesa „This is America”

Jurnalista Jem Aswad a mai declarat faptul că cea mai potrivită gazdă a Premiilor Grammy este Alicia Keys, de altfel a apreciat alegerea bună făcută. Alicia Keeys are la activ 15 trofeee Grammy. „E exact persoana potrivită. Pe de o parte, reprezintă foarte artiştii consacraţi. Pe de altă parte, are hip-hopul în sânge”, a specificat sursa citată. Cele mai multe Premii Grammy din istoria concursului le-a avut dirijorul Sir Georg Solti.Femeia cu cele mai multe trofee Grammy este compozitoarea și interpreta Alison Krauss, cu un număr de 27 de Premii, iar trupa cea mai premiată este U2, cu 22 de trofee.

Nominalizări la Premiile Grammy 2018:

Albumul anului:

Invasion Of Privacy” – cardi B
„By the Way, I Forgive You”- Brandi Carlile
„Scorpion” – Drake
„H.E.R.” – H.E.R.
„Beerbongs & Bentleys” – Post Malone
„Dirty Computer” – Janelle Monáe
„Golden Hour” – Kacey Musgraves
„Black Panther: The Album, Music From And Inspired By” – Various Artists

Record of the year:

„I Like It”- Cardi B,
Bad Bunny & J Balvin „The Joke” –
Brandi Carlile „This is America” –
Childish Gambino „God’s Plan” –
Drake „Shallow” – Lady Gaga & Bradley Cooper
„All the Stars” – Kendrick Lamar & SZA
„Rockstar”- Post Malone Feat. 21 Savage
„The Middle” – Zedd, Maren Morris & Grey

Cântecul anului:

„All The Stars”
„ Boo’d Up”
„ God’s Plan”
„In My Blood”
„The Joke”
„The Middle”
„Shallow”
„This is America”

Articolul Câștigătorii Premiilor Grammy 2019. Verifică formațiile și cântăreții premiați apare prima dată în Stiri Mondene.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole