Casa Templului, consiliul suprem, Washington DC (Foto)

Casa Templului este un templu masonic din Washington, DC, Statele Unite, care servește ca sediu al Ritului Scoțian al Francmasoneriei, Jurisdicție Sudică, SUA (oficial, Casa Consiliului Suprem, 33 °, Rit Scoțian Antic și Acceptat de Francmasonerie, jurisdicția sudică, Washington DC, SUA)

Proiectat de John Russell Pope, se află la nr. 1733 pe strada 16th Street, N.W., în cartierul Dupont Circle, la aproximativ o milă direct la nord de Casa Albă.

Numele complet al Consiliului Suprem este „Consiliul Suprem (Consiliul Mamă al Lumii) al Inspectorilor Generali Cavaleri Comandant al Casei Templului lui Solomon al treizeci și al treilea grad al Ritului Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei din Jurisdicția sudică a Statelor Unite ale Americii. ” A fost modelat după mormântul lui Mausol de la Halicarnas.

Conține mai multe săli de muzeu dedicate diverselor subiecte care se schimbă pe bază de rotație. Templul deține, de asemenea, o colecție permanentă mare de materiale referitoare la poetul și francmasonul scoțian Robert Burns, una dintre cele mai mari din lume, în fondurile bibliotecii sale, care a fost prima bibliotecă publică din Washington, D.C.

În romanul din 2009 “Simbolul pierdut” de Dan Brown, clădirea reprezintă decorul mai multor scene cheie.

Foto Mădălina Corina Diaconu

The post Casa Templului, consiliul suprem, Washington DC (Foto) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole