Carmen Dan, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Cum era aia cu imediat?”

Carmen Dan continuă războiul de la distanță cu Klaus Iohannis, chiar dacă și-a depus demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Dan a ales să îl ironizeze pe internet pe Iohannis, cel care i-a cerut mult timp demisia de la Interne și care nu a mai avut însă nicio reacție după ce aceasta și-a prezentat plecarea de la minister.

Carmen Dan, ironie pentru Klaus Iohannis după demiterea de la MAI

Carmen Dan a postat miercuri un mesaj scurt pe facebook: „#intrebareazilei Cum era aia cu “imediat, adică imediat”!?”, se întreabă retoric Dan, pe contul său de socializare. Reacția lui Carmen Dan vine ca un răspuns la discursul lui Klaus Iohannis de după alegerile europarlamentare din 26 mai, atunci când liderul de la Cotroceni i-a cerut demisia lui Dan, dar și liderului diplomației, Teodor Meleșcanu.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la 29 mai, Klaus Iohannis s-a arătat extrem de nemulțumit de votul din diaspora, motiv cu care le ceruse demisia celor doi miniștri: „După atâtea probleme trebuie să urmeze și măsuri politice. Cei care au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de externe și a doamnei ministru de interne. Imediat însemnând imediat!”

Carmen Dan, ironii la adresa lui Klaus Iohannis
Carmen Dan, ironii la adresa lui Klaus Iohannis *foto: captură facebook

Carmen Dan și-a dat demisia, la presiunea conducerii partidului

În cele din urmă plecarea lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne a venit după ce nu a mai fost dorită de Viorica Dăncilă la conducerea MAI. Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, se afla pe lista miniștrilor care riscau remanierea. În cele din urmă a decis însă să își dea demisia de bună voie de la conducerea instituției:

„Am zis că nu are rost să se pună în discuție mandatul meu în fața partidului. Mi-am depus mandatul pe biroul domniei sale. Am înțeles că nu e vorba de performanța mea ca ministru. A fost o decizie politică. Demisia mea a venit pe baza presiunii străzii care deodată ne deranjează. Plec cu fruntea sus din Ministerul Afacerilor Interne”, avea să spună Carmen Dan.

Motivele pentru care s-a cerut astăzi demisia lui Carmen Dan „sunt legate de percepţia publică a acestui minister, căruia vreau să-i dau mai multă credibilitate. Eu cred că aici trebuie să avem o schimbare. Nu îmi cereţi să dau detalii din interiorul ministerului. Nu vreau să fac o trimitere la un anumit eveniment. Percepţia publică nu este una foarte bună iar pentru mine trebuie să fie una pozitivă. Fiecare are dreptul să protesteze”, avea să spună și premierul Dăncilă.

Klaus Iohannis ar trebui acum să aprobe înlocuitorul pentru Carmen Dan. Viorica Dăncilă l-a propus pe senatorul PSD, Nicolae Moga.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole