Carmen Amaya „cea mai mare dansatoare de flamenco din istorie” (Video)

Carmen Amaya a fost considerată „cea mai mare dansatoare de flamenco din toate timpurile” și a fost prima femeie care a stăpânit picioarele complicate care erau deseori rezervate celor mai buni dansatori de sex masculin.

Aici dansează în 1944, la aproximativ 30 de ani.⁣

Amaya s-a născut într-o familie săracă din Barcelona în 1913. La vârsta de 4 ani, a început să-și însoțească tatăl chitaristului noaptea să danseze și să cânte în pub-uri.

Au câștigat existența colectând monedele pe care publicul lor le-ar arunca pe podea, relatează History Cool Kids (facebook) preluare de la www.romarchive.eu/.⁣

Ea și-a făcut treptat drumul până la spectacole în teatre mici. În 1929, numele ei a fost tipărit pentru prima dată într-un ziar local. Un critic de artă pe nume Sebastià Gasch a scris următoarea recenzie:

Dintr-o dată un salt! Și fata țigănească a dansat. Indescriptibil. Suflet. Suflet pur. Simțirea făcută carne. Podelele au vibrat cu o brutalitate fără precedent și o precizie incredibilă.

La Capitana a fost un produs brut al Naturii. Ca toți țiganii, ea trebuie să fi fost născută dans. A fost înainte de școală, înainte de academie.

Tot ceea ce știe, trebuie să știe de la naștere. Privitorul se simte subjugat, supărat, dominat de chipul La Capitana, de mișcările ei feroce de șold, de vitejia piruetele ei și forța întoarcerilor ei rupte, a căror ardoare animală se desfășura paralel cu uimitoarea acuratețe cu care le executa.

Bateria furioasă a călcâielor și jocul nestatornic al brațelor ei acum au stârnit, emoționate, apoi prăbușite, predate, abandonate, morți, mișcați ușor de umeri, sunt încă înregistrați în amintirile noastre ca niște plăci de neșters. ca dansator de castă.”⁣

Faima ei a continuat să crească și, în curând, se freacă de umeri cu vedete de la Hollywood. În 1941, a cântat la Carnegie Hall din New York și chiar a avut ocazia să se întâlnească cu Franklin D. Roosevelt care a invitat-o ​​să danseze la Casa Albă.

A murit în 1963, la vârsta de 50 de ani, din cauza insuficienței renale.

Foto: Facebook

The post Carmen Amaya „cea mai mare dansatoare de flamenco din istorie” (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole