Care este starea răniților din accidentul de la Căpușu Mare și unde mergea microbuzul cu elevi

Vești bune, pentru un moment, în urma accidentului extrem de grav, produs în după-masa zilei de sâmbătă pe raza comunei clujene Căpușu Mare. Un microbuz în care se aflau opt elevi, două cadre didactice și șoferul a fost implicat într-un grav accident. Elevii, de la o școală din Bacău, se îndreptau spre Oradea. Adolescenții, membrii ai lotului de Biologie din județul Bacău, urmau să participe la un concurs desfășurat la Oradea. Autovehiculul rula dinspre Cluj-Napoca spre Oradea. Înainte de intersecția DN1 E60 cu DN1 J, șoferul microbuzului, un bărbat de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan. Astfel, autovehiculul scăpat de sub control a ieșit de pe partea carosabilă și s-a izbit de taluzul DN1 J, care este perpendicular cu DN1 E60.

Toate cele 11 persoane aflate în microbuz au fost rănite și transportate la unități medicale. Zece dintre victime au ajuns la Cluj-Napoca, iar un adolescent de 16 ani a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Târgu Mureș.

Patru dintre victimele implicate în accidentul rutier au fost externate după accident, decizia fiind a medicilor clujeni.

Au rămas internate la Cluj-Napoca șase persoane, iar la Târgu Mureș una.

Din cele șase persoane internate la Cluj-Napoca, patru au primit asistență medicală de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, iar două de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au făcut un raport privind starea de sănătate a victimelor care au ajuns în această unitate medicală.

„1. Șoferul, în vârstă de 51 de ani a fost operat pentru leziunile ortopedice, stabil hemodinamic și respirator, detubat – se află pe Terapie Intensivă Chirurgie I: Dg. Traumatism cranio-facial. Plagă contuză regiunea mandibulară. Contuzie toraco-abdominală. Fracturi costale. Contuzie pulmonară. Fractură de stern. Fracturi complexe gambe bilateral operate. Politraumatism accident rutier.

2.Femeia de 45 de ani a fost operată pentru leziunile abdominale, stabilă hemodinamic și respirator, detubată – se află pe Terapie Intensivă Chirurgie I: Dg.Contuzie cervicală. Traumatism toracoabdominal. Fracturi costale. Hemoperitoneu prin leziune de mezenter. Contuzie de splină și hepatică. Fractură gambă deaptă, imobilizată. Șoc hemoragic. Anemie secundară. Politraumatism accident rutier.

3. Baiatul de 17 ani a fost operat pentru leziunile abdominale și ortopedice, stabil hemodinamic și respirator, detubat – se afla pe Terapie Intensivă Chirurgie I: Dg.Contuzie cervicală cu TVM C7. Traumatism toraco-abdominal. Hemoperitoneu. Ruptură de splină. Splenectomie. Contuzie RD. Contuzie și Hematom RS. Fractură de humerus operată. TVM L2. Șoc hemoragic. Politraumatism accident rutier.

4. Băiatul de 18 ani, TCC contuzie cervicala și toraco-abdominala. Plaga contuză gleznă dreaptă. Escoriații multiple membru inferior drept, sub observație în UPU. Se va preda părinților cand ajung la Cluj”, se arată în comunicatul spitalului.

Cei doi adolescenți internați la Spitalul de Copii Cluj-Napoca au fost operați. Ambii au ajuns la spital inconștienți și intubați. După intervențiile chirurgicale, unul dintre tineri a fost detubat. Medicii acestei unități spitalicești precizează că ambii tineri sunt stabili deocamdată și rămân internați sub monitorizare.

Tânărul de 16 ani, transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș a fost operat și el. Potrivit medicului șef al UPU Târgu Mureș, adolescentul este conștient în prezent și cooperant.

Citește și …VIDEO – Accident cu 11 răniți la Căpușu Mare. Șoferul microbuzului ar fi adormit. FILMUL complet al evenimentului

Post-ul Care este starea răniților din accidentul de la Căpușu Mare și unde mergea microbuzul cu elevi apare prima dată în Ziarul Clujean.

Sursa: ZiarulClujean.ro – vezi articolul

Alte articole