Care este, de fapt, cea mai afectată țară de coronavirus. A depășit Italia la rata infectărilor și a deceselor

Italia conduce în ”clasamentul negru” al numărului deceselor provocate de COVID-19, precum și în cel al numărului de infectări, însă nu este cea mai afectată țară epidemie. Însă cea mai afectată țară, raportat la numărul populației este un stat minuscul abia vizibil pe o hartă a Europei, San Marino.

Rata infectărilor, de șase ori mai mare decât în Italia

Potrivit datelor actuale, centralizate de QuestResearch, San Marino are o rată a deceselor dintre cei infectați cu coronavirus ușor peste cea a Italiei, 10,10% față de 10,09%. Pe următoarele locuri sunt Indonezia-8,73%, Irak-8,38% și Iran-7,60%.

Astfel dintre cele 208 cazuri înregistrate în mica enclavă din peninsula Italică, 21 s-au soldat cu decese.

În ce privește rata infectărilor raportată la numărul populației, San Marino conduce detașat. S-au înregistrat nu  mai puțin de 6,13 cazuri la mia de locuitori. În Italia, rata este de numai 1,25 la mie, iar în Elveția este de 1,29.

De altfel, San Marino nu este singura țară ”de buzunar” din  Europa puternic  afectată. Potrivit datelor valabile miercuri dimineață, rate mari ale infectărilor mai înregistrau Insulele Faroe – 2,70 cazuri la mia de locuitori și Andorra-2,12, unde s-a înregistrat și un deces

 

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole