Candidatul PNL vrea să pună în practică la Târgoviște modelul Oradea

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestei formaţiuni pentru postul de primar al municipiului Târgovişte, a început, cum este normal şi firesc pentru orice edil care se respectă şi mai ales care îi respectă pe cetăţenii pe care vrea să îi reprezinte, să meargă în municipiile mari ale ţării, acolo unde s-au obţinut rezultate notabile pe tărâmul administrativ, pentru a vedea ce s-a făcut acolo şi, eventual, experimenta la noi, pentru a încerca punerea în practică a unor proiecte care au dat rezultate notabile.

A mers Aurelian Cotinescu în Oradea, municipiu condus judicios, excepţional, cu multe rezultate, de primarul Ilie Borojan. Oradea, în ultimii ani, a devenit un centru de vârf al dezvoltării, atât pe plan economic, cât și social şi turistic. A devenit o perlă a zonei de vest a ţării. Spune Aurelian Cotinescu că ar trebui ca toţi primarii din România să meargă la Oradea pentru a învăţa din experienţa administrativă și de implementare a proiectelor pe fonduri europene a edilului Ilie Bolojan.

„Acolo s-a adunat în jurul primarului o întreagă echipă de profesionişti care este dedicată dezvoltării oraşului, neavând nicio legătură cu segmentul politic sau cu banii, cu afacerile din Primărie, aşa cum suntem noi obişnuiţi, aici, în sudul ţării.

Împreună cu o echipă de profesionişti, a reuşit Ilie Bolojan să aducă în Oradea 300 de milioane de euro fonduri europene. S-a reuşit performanţa ca, pentru fiecare euro investit de municipalitate, să fie absorbiţi din fonduri europene alţi 3 euro.

Au fost create la Oradea 4 parcuri industriale întinse pe o suprafaţă de 200 de hectare, unde lucrează zeci de mii de angajaţi, bine plătiţi, oameni care ajută în permanenţă la dezvoltarea industrială a oraşului, la dezvoltarea economică a Oradei”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Mai povesteşte liderul PNL Târgovişte că Primăria Oradea, atentă la cetăţean, dispusă să facă totul pentru binele locuitorilor acestui oraş, a creat un sistem de mall pentru servicii. Acolo pot merge orădenii pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau alte obligaţii faţă de furnizorii de diferite servicii comunale.

„Primăria a creat un spaţiu cu zeci de birouri, o zonă unde cetăţeanul se poate aşeza pe un fotoliu elegant, comod, relaţionează cu funcţionarii într-un mod plăcut, transpartent şi corect. Îşi plăteşte ce are de plătit. Este ajutat de un întreg sistem informatic pentru acest lucru”, a mai spus candidaul PNL la Primăria Târgovişte.

Comparativ cu municipiul Târgovişte, care suferă la capitolul locuri de parcare, la Oradea, autorităţile locale, a mai adăugat Aurelian Cotinescu, au amenajat o parcare dedicată strict clienţilor Primăriei, cetăţenilor din oraş.

„Acolo nu există locuri de parcare speciale pentru primar, viceprimar, pentru cei din aparatul administrativ sau alţi angajaţi ai Primăriei.Totul este dedicat cetăţenilor”.

În Oradea, a mai remarcat Aurelian Cotinescu în vizita sa de documentare, există 100 de şantiere cu investiţii aflate în diferite stadii de derulare. Populaţia municipiului Oradea, datorită creşterii calităţii vieţii s-a mărit în ultimii ani cu peste 50.000 de oameni.

„Secretul succesului l-a reprezentat în Oradea faptul că banii comunităţii sunt investiţi în cofinanţarea proiectelor mari pe fonduri europene”.

Spune Aurelian Cotinescu că tot ceea ce a văzut la Oradea se poate pune în practică la Târgovişte, că vrea să facă din municipiul nostru, dacă va ajunge primar, un oraş asemănător cu Oradea.

„Ţelul nostru cel mai important este să aducem din experinţa administrativă a acestui mare oraş la Târgovişte. Primarul Ilie Bolojan, împreună cu întreaga echipă de implementare, şi-au exprimat disponibilitatea de a veni la Târgovişte, după alegeri, pentru a ne ajuta să găsim cele mai bune opţiuni şi cele mai multe căi pentru a dezvolta municipiul nostru”.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole