Când și cum va fi inaugurată Baza sportivă și de agrement „Dumitru Dobrescu” din Slatina. Primăria a programat totul

Primăria Slatina se pregătește să inaugureze Baza sportivă și de agrement „Dumitru Dobrescu”, la care se lucrează de zor pe locul fostului ștrand din cartierul Progresul, o investiție de peste 18 milioane de lei, plus TVA.

Luna trecută, primarul Slatinei, Emil Moț, a verificat în două rânduri stadiul lucrărilor la fața locului, cerând și primind informații de la reprezentanții constructorului.

La începutul lunii februarie, primarul Moț declara, într-o conferință de presă, că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii mai, anul acesta.

De altfel, municipalitatea a și programat inaugurarea investiției, care ar urma să aibă loc în perioada 31 mai – 2 iunie, printr-o serie de evenimente din care nu vor lipsi mai multe concerte susținute de vedete al muzicii ușoare românești.

Pentru acest proiect au fost prinși în bugetul pe anul în curs nu mai puțin de 15 milioane de lei.

Pe locul fostului ștrand se află în curs de amenajare un parc, un skatepark, parcări auto, un amfiteatru în aer liber, spații de joacă pentru copii, un spațiu amenajat pentru joc de șah, o fântână arteziană, un spațiu pentru citit în aer liber, spațiu pentru fitness, un grup sanitar pe sexe și pentru persoane cu dizabilități, dar un chioșc tip ciupercă.

Terenul are o suprafață de 17.386 de metri pătrați, era abandonat, neutilizat și neîngrijit. Investiția este posibilă după ce Primăria Slatina a preluat, după ani întregi de demersuri, fostul ștrand de la Ministerul Sportului și Tineretului, în administrarea căruia se afla.

Costul total al proiectului este de peste 18 milioane de lei, plus TVA, și este executat de o asociere de firme al cărei lider este SC Old&New Construct SRL, constructorul care a realizat și Parcul Tineretului.

După ce obiectivul va fi deschis publicului, primarul orașului a declarat că își dorește ca la Slatina să se desfășoare cel mai mare concurs european de skateboarding.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole