Când se deschide Complexul „Weekend”

Târgumureșenii se vor putea bucura în curând de deschiderea sezonului estival de la Complexul de Agrement și Sport „Mureșul” („Weekend”). Conform declarațiilor făcute marți, 8 iunie, de primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, Balonul de acoperire al bazinului olimpic din complex este montat și funcțional.

Bazinele, umplute simultan

Mai mult, s-au făcut reparații la gresie, la instalațiile de gaz și de electricitate, iar aparatura care asigură presiunea în balon a fost supusă unor lucrări de întreținere. De asemenea, sportivii care acum folosesc Piscina ”Ing. Mircea Birău” își vor continua antrenamentele în bazinul acoperit din Complexul ”Weekend”, iar piscina va fi destinată publicului.

„După ultima fază de vopsire a bazinului vom porni umplerea bazinelor din ”Weekend”. Bazinele de la ”Weekend” nu pot fi umplute decât împreună. Dacă este lăsat unul pe dinafară, presiunea apei freatice devine atât de puternică încât ridică acel bazin și se crapă în două. Este foarte mare pericolul dacă nu există apă în toate bazinele. În momentul în care este finalizat balonul, o să pornim umplerea bazinelor simultan. Atunci sportivii vor fi mutați din piscina ”Ing. Mircea Birău” în balonul din ”Weekend”, iar piscina ”Mircea Birău” va fi folosită doar de publicul larg”, a afirmat Soós Zoltán.

Piscina acoperită de balon va deveni funcțională spre sfârșitul săptămânii viitoare. Asta înseamnă că în aproximativ două săptămâni Complexul de Agrement și Sport „Weekend” va fi deschis publicului larg pentru „bălăceală”.

„Dacă totul decurge conform celor planificate, până la sfârșitul săptămânii viitoare, piscina acoperită de balon devine funcțională. Va fi umplută cu apă, urmează încălzirea apei, care durează încă trei – patru zile până ajungem la o temperatură de 27 de grade care este confortabilă pentru sportivi și pentru copiii care vor folosi acest bazin. În exterior nu există sisteme de încălzire. Acolo ne bazăm doar pe vremea frumoasă. Pentru public, în aproximativ două săptămâni va fi funcțional ”Weekend-ul”, a adăugat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Post-ul Când se deschide Complexul „Weekend” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole