Când intră primii bani din ajutorul pentru încălzire. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Plățile vor fi făcute cu ajutorul unor cititoare optice cu care vor fi dotați poștașii, astfel că oamenii vor ajunge la oameni după 20 februarie.

Când intră banii din ajutorul pentru încălzire

Ministrul fondurilor europene Marcel Boloș spune că au fost pregătite peste 7.000 de astfel de cititoare, care sunt momentan în curs de achiziție, însă acestea ar trebui să ajungă în 20 de zile.

”Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal.

E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale. Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii să aibă acces la bani”, a transmis ministrul la Digi 24.

Boloș a avansat termenul limită de 20 februarie pentru virarea banilor, cu mențiunea că cititoarele ar trebui să ajungă până atunci la dispoziția poștașilor.

”Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a subliniat Boloş.

Multă lume s-a întrebat de ce a fost alesă Poșta Română în această situație, astfel că Boloș a explicat: Poșta are structuri în mediul rural, spre deosebire de bănci sau alte instituții.

”Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin. Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită.

De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a completat Boloş. Românii vor primi acum 700 de lei ajutor pentru plata facturilor la încălzire, urmând să mai primească 700 de lei spre finele acestui an.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole