Călărași: Traficanți de persoane ultrabogați, încătușați de procurorii DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a șase persoane acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2010, pe raza județului Călărași s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Gruparea infracțională și-a desfășurat activitatea infracțională atât pe teritoriul Spaniei, cât și pe teritoriul României. Liderii grupării se ocupau cu racolarea de persoane minore și majore, de pe teritoriul României, ce proveneau din familii dezorganizate sau lipsite de susținere materială sau familială, cu scopul de a le determina la practicarea prostituției în beneficiul lor. Aceștia recrutau tinerele prin modalitatea de inducere în eroare “loverboy” sau prin cumpărare de la alți traficanți de persoane.

După recrutare, victimele erau cazate la locuința unuia dintre liderii grupării sau la un apartament deținut de către acesta, după care erau transportate în Spania, fiind cazate într-un apartament închiriat de grupare sau direct la clubul unde erau determinate să practice prostituția.

În locațiile respective, victimele erau monitorizate strict de către membrii grupării care își însușeau în totalitate veniturile obținute din practicarea prostituției”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Ieri, 8 iunie, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași și BCCO București au efectuat 12 percheziții domiciliare. În urma acestor descinderi, au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 250 de grame), 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente și înscrisuri.

În vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, respectiv 9 imobile de locuit, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule. Magistrații au pus sechestru și pe mai multe conturi bancare în care se aflau circa 120.000 de euro.

Astăzi, 9 iunie, Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole