Călărași. Tinerii au discutat cu polițiștii despre efectul drogurilor…

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ÎN PARCURILE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

În cursul zilei de ieri, 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călărași au continuat activitățile informativ – preventive în zona parcurilor.

Având în vedere faptul că vacanţa de vară, prin specificul ei, înseamnă mai multă libertate și implicit mai multă distracție. Adolescenții se deplasează în zone de agrement, petrec perioade de timp mai mari fără supraveghere, iar circulaţia pe drumurile publice a acestora este mai intensă. Toate acestea pot genera și o creştere a numărului de minori, victime sau autori ai unor infracţiuni.

În acest fel, considerăm că este necesar ca în intervalul de timp specific vacanţei, atât minorii, cât şi părinţii să cunoască principalii factori de risc, dar şi de protecţie pentru prevenirea criminalităţii generate de consumul de substanţe psihoactive.

Prin acest tip de activități, polițiștii și specialiștii antidrog le-au adresat recomandări tinerilor referitoare la prevenirea consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății, punând accent atât pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit, cât și pe repercusiunile consumului de droguri, precum:

• Sub influența drogurilor nu îți poți aminti cu exactitate ce ai făcut, poți produce accidente, poți răni alte persoane sau chiar pe tine;

• Drogurile provoacă o stare de bine superficială, dar de scurtă durată, care nu-ți rezolvă problemele;

• Toate drogurile modifică starea și funcționalitatea creierului, alterând funcțiile normale ale structurii cerebrale;

• Drogurile afectează voința și autocontrolul;

• Drogurile te îndepărtează de familie, de școală, de colegi.

Astfel de activităţi vor fi desfășurate pe întrega perioadă a vacanței, polițiștii vor continua să se întâlnească cu tinerii, dar și cu părinții acestora în parcuri sau cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale.

 

Post-ul Călărași. Tinerii au discutat cu polițiștii despre efectul drogurilor… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole