Cacao reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterială

Cacao reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterială doar atunci când este crescută, arată un nou studiu de la Universitatea din Surrey.

În primul studiu de acest fel, cercetătorii și-au propus să investigheze utilizarea flavanolilor, un compus găsit în cacao, în scăderea tensiunii arteriale și a rigidității arteriale la indivizi în afara cadrelor clinice.

Impactul pozitiv pe care îl au flavanolii de cacao asupra sistemului nostru cardiovascular, în special asupra funcției vaselor de sânge și a tensiunii arteriale, este de netăgăduit.

Medicii se tem adesea că unele comprimate pentru tensiune arterială pot scădea prea mult tensiunea arterială în unele zile.

Ceea ce am descoperit noi indică faptul că flavanolii de cacao scad tensiunea arterială doar dacă aceasta este crescută.

Lucrul cu tehnologiile personale de sănătate ale participanților la proiect ne-a arătat cât de variabile pot fi tensiunea arterială și rigiditatea arterială de la o zi la alta arătând rolul monitorilor de sănătate personală în dezvoltarea și implementarea unei îngrijiri personalizate eficiente”, a spus Christian Heiss, profesor de Medicină Cardiovasculară la Universitatea din Surrey.

Foto burst shopify Sheila Pedraza Burk

The post Cacao reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterială first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole