Bugetul județean, gata de vot

Consiliul Județean Dolj va aproba bugetul pentru acest an într-o ședință extraordinară convocată pentru data de 12 februarie. Conducerea instituției a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, principalele puncte ale proiectului de buget.

CJ Dolj are de cheltuit în acest an peste 170 de milioane de euro, sume consistente fiind investite în principal în infrastructura de transport, fie că e vorba de drumurile județene ori de proiectul de extindere al Aeroportului Internațional Craiova.

Sume consistente sunt rezervate de asemenea pentru investiții ăn domeniul învățământului, al sportului sau sănătății, după cum a afirmat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, care a precizat că Doljul vine după un an cu proiecte cu finanțare europeană record de peste 200 de milioane de euro și că se așteaptă ca și 2024 să fie unul pe măsură.

„Ca în fiecare an, am construit un buget orientat către dezvoltare, bazat pe fondurile europene atrase și pe capacitatea de a implementa proiecte de anvergură în toate domeniile: infrastructură aeroportuară și rutieră, educație, sănătate, sport și cultură. Bugetul din 2024 este cu 15,2% mai mare decât bugetul din 2023. 58,6% din bani sunt orientați către proiecte de investiții, cu 21% mai mulți ca în 2023. 82,8 milioane de euro provin din fonduri europene atrase 200 de milioane de euro este valoarea totală a proiectelor europene câștigate și contractate în 2023, proiecte a căror implementare începe anul acesta. 10 milioane de euro este valoarea altor 5 proiecte depuse pentru finanțare europeană pentru care așteptăm finalizarea evaluării. Cei mai mulți bani merg către secțiunea Transporturi, 55,8 milioane de euro. 25, 6 milioane de euro vor asigura cele mai mari investiții desfășurate vreodată de Consiliul Județean Dolj pentru învățământ, iar 14, 3 milioane de euro sunt banii alocați pentru demararea construcției Complexului Sportiv Tineretului și pentru proiecte din domeniul Cultură. Alocăm bani pentru co-finanțarea celui mai mare proiect de extindere a Aeroportului Internațional Craiova, un proiect european a cărui valoare a ajuns la 115 milioane de euro. 2024 reprezintă anul de referință pentru startul implementării proiectelor europene câștigate din noul exercițiu bugetar al Uniunii Europene și, totodată, o nouă etapă de dezvoltare pentru județul Dolj”, de declarat Cosmin Vasile.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole