Bugetul CJ Prahova pe 2019 este de aproximativ 100 de milioane de euro

Bugetul CJ Prahova pe 2019 este de aproximativ 100 de milioane de euro

Consiliul Judeţean Prahova estimează pentru 2019 un buget de cheltuieli de peste 502 milioane de lei, echivalentul a 105 milioane de euro, “rotunjit” substanţial cu banii rămaşi necheltuiţi de anul trecut, încheiat de instituţie cu un excedent de aproximativ 123 de milioane de lei.


Proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului CJ Prahova pe 2019 a fost publicat pe pagina de internet a instituţiei publice şi urmează să fie discutat în şedinţa convocată vineri, la prânz. Conform documentului, autorităţile judeţene estimează că vor avea în acest an cheltuieli de 344 de milioane de lei la secţiunea de funcţionare, care acoperă, printre altele, salariile, utilităţile, prestaţiile sociale, bunurile şi serviciile, reabilitările şi transferurile către instituţiile subordonate, în timp ce pentru secţiunea de dezvoltare, dedicată proiectelor de modernizare, este prevăzută o sumă de 158 de milioane de lei. Aici regăsim alocări substanţiale către spitalele din subordine, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, şcolile speciale, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi lucrările derulate prin Hidro Prahova. Cea mai mare sumă, de aproape 97 de milioane de lei, e trecută în dreptul secţiunii Transporturi, urmând să fie utilizată pentru acoperirea cofinanţării proprii la proiecte europene (aproape 22 de milioane) şi pentru cheltuieli de capital pentru modernizarea infrastructurii rutiere (circa 74,6 milioane).

Din excedentul rămas din 2018, autorităţile judeţene urmează să aloce 50 de milioane pentru secţiunea de dezvoltare din acest an. Diferenţa urmează să fie distribuită tot pentru cheltuieli de funcţionare, cele mai mari sume fiind propuse pentru refacerea infrastructurii în urma calamităţilor din 2018 (16,3 milioane de lei), funcţionarea centrelor sociale (aproximativ 16 milioane), cheltuieli de capital la Spitalul Judeţean (circa 9 milioane) şi cheltuielile de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (4,4 milioane).


În privinţa secţiunii de funcţionare, aproape 120 de milioane de lei merg către DGASPC Prahova, iar alte 80 sunt propuse la secţiunea Transporturi, de data aceasta pentru lucrări de reabilitare. Salariile pentru aparatul propriu al Consiliului Judeţean Prahova nu depăşesc 35 de milioane de lei, însă suma nu este neapărat relevantă, în condiţiile în care instituţia finanţează cheltuielile de personal şi pentru alte direcţii, centre sau instituţii subordonate.

Sursa: telegrama.ro 
Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole