Segmentul închirierilor în regim hotelier a devenit pe parcursul ultimilor ani tot mai atractiv pentru investitorii în imobiliare, iar două orașele-magnet atât pentru aceștia, cât și pentru turiști sunt Brașov și Constanța.
Prețurile de achiziție sunt mai ridicate în Brașov, decât în Constanța. Locuințele noi se vând, totodată, cu prețuri mai mari decât cele vechi, potrivit Imobiliare.ro.
Sezonalitatea, un element care nu poate fi neglijat când vrei să faci o investiție
Potențialul turistic este evident în cazul ambelor orașe, acestea fiind puncte de atracție majore pe harta României. Brașovul atrage turiști în mod constant pe parcursul anului. Constanța depinde, mai degrabă, de activitatea din sezonului estival.
După numărul de sosiri ale turiștilor, dar și după înnoptările acestora în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, inclusiv apartamente și camere de închiriat, județul Brașov s-a poziționat în prima jumătate a anului pe locul al doilea la nivel național, după București, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Constanța a ocupat poziția a treia pe țară în aceeași perioadă.
Un vârf pe plan turistic poate fi observat în ambele cazuri în luna august, moment în care și prețurile cresc considerabil.
Prețuri de achiziție mai mari în Brașov decât în Constanța
Investitorii trebuie să plătească mai mult pentru a cumpăra un apartament în Brașov decât dacă optează pentru o proprietate în Constanța.
Apartamentele noi din Brașov au fost scoase la vânzare, în medie, luna trecută cu 2.295 euro/mp, în timp ce o locuință similară putea fi cumpărată cu 1.833 euro/mp în Constanța, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.
Apartamentele vechi pot fi achiziționate, în medie, cu 1.912 euro/mp în Brașov și cu 1.648 euro/mp în Constanța.
Pe lângă costul de achiziție, cei care vor să investească într-o locuință pe care să o închirieze ulterior în regim hotelier trebuie să ia în considerare și sumele aferente impozitelor pe care le vor plăti și asigurările pe care le vor încheia, alături de costuri legate de curățenie, administrarea și mentenanța proprietății, consumabile, dar și costurile de promovare a proprietății pe diverse canale.
În momentul de față, un apartament cu 2 camere situat în centrul Brașovului, care a primit recenzii excelente din partea celor găzduiți anterior și dispune de loc de parcare, poate fi închiriat în timpul săptămânii de o familie cu un copil cu o sumă cuprinsă între 315 și 770 lei/noapte, echivalentul a 63-155 euro/noapte.
<p>Aceasta postare Brașov sau Constanța? Care oraș este rentabil pentru cei care vor să investească pentru închirierea în regim hotelier apare prima data pe Transilvania 365.</p>