Boxerii municipali vor începe munca pentru două competiții grandioase

Boxerii municipali vor începe munca pentru două competiții grandioase

Boxerii de top ai CSM Ploiești au parte de un 2021 cu un Campionat Mondial și turneu de calificare la JO. George Dumitrescu se va lupta pentru calificarea la Tokyo în timp ce fratele său, Iulian Dumitrescu, și Marian Ghinoiu vor concura la Mondialul polonez. În acest sens, Ghinoiu (49 kg) şi Dumitrescu (75 kg), au fost convocaţi la o nouă acţiune a lotului naţional de tineret, ce se va desfăşura, începând de luni, 11 ianuarie, la Bacău.

Cei doi vor intra sub comanda coordonatorului lotului, Relu Auraş, şi se vor pregăti în oraşul moldav până în luna aprilie, atunci când sunt programate Campionatele Mondiale pentru Tineret, ce se vor ţine, cel mai probabil, la Kielce (Polonia), în perioada 10-24 aprilie. Ghinoiu este campion naţional de tineret la categoria „49 kg” (Giurgiu, octombrie 2020), dar şi ocupant al locului al V-lea la Campionatele Europene de la Budva (Muntenegru), din luna noiembrie a anului trecut, iar Dumitrescu a fost campion naţional de juniori la categoria „70 kg”, însă în 2020 nu a boxat la Campionatul Naţional „U22” din octombrie, întrucât Federaţia Română de Box a decis ca membrii lotului olimpic să fie menajaţi în perspectiva unui turneu ce urma să se desfăşoare la scurt timp după acesta.

Cei doi pugiliști ai lui Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea au fost prezenţi şi în luna septembrie a anului 2020 la un stagiu centralizat al lotului de tineret, desfăşurat tot la Bacău şi organizat în perspectiva competiţiei din Muntenegru. Tot de luni, 11 ianuarie, fratele mai mare din familia Dumitrescu, George (63.5 kg), va urca la Piatra Arsă alături de lotul olimpic de seniori al României, pentru un stagiu de pregătire centralizată. Sursa: csmploiesti.ro

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole