Borboly Csaba solicită urgentarea evaluării daunelor cauzate de inundații

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita solicită urgentarea evaluării de către comisia de constatare și evaluare a pagubelor produse de inundații. La sediul instituției a avut loc azi o dezbatere în urma căreia Borboly Csaba a fost informat de către Gergely András, primarul localității Sânmartin cu privire la faptul că comisia sus-amintită nu a evaluat încă daunele produse în cursul săptămâni trecute de către fenomenele meteorologice la Sânmartin. Borboly Csaba consideră lamentabilă situația cu atât mai mult cu cât o serie de daune au fost deja remediate de localnici. Nu în ultimul rând, președintele consiliului județean a solicitat ca întrunirea comisiei de evaluare a daunelor să își amâne pe mai târziu ședința programată a avea loc azi de la ora 11,00 având în vedere faptul că în cursul zilei de ieri au avut loc ruperi de nori și la Lunca de Sus și Sândominic. Nu s-a amânat ședința.

Viitura a distrus o porțiune a drumului la Valea ReceÎn cursul zilei de azi președintele consiliului județean, reprezentanții direcției tehnice din cadrul consiliului județean, consilieri județeni și reprezentanți ai primăriei s-au aflat la fața locului. O porțiune a drumului județean 127B a fost distrusă în totalitate de viitură, respectiv și un pod a fost luat de apele dezlănțuite. Aproximativ trei mii de oameni nu pot circula cu autovehiculele spre drumul național 12A. O casă de locuit și alte anexe gospodărești au fost distruse de ape. Circulația este îngreunată nu doar pe Valea Rece, ci și la Sălămaș și Pârâul Iavardi.

Gergely Károly primarul localității și-a exprimat speranța ca vor fi evaluate cât mai curând daunele, urmând ca prin colaborare drumul județean să fie practicabil în cel mai scurt timp.

Rácz Árpád, consilier județean a afirmat că locuitorii, prin forțe proprii, vor minimaliza efectele daunelor provocate, iar pentru îndepărtarea tonelor de aluviuni va fi nevoie de utilajele de mare capacitate.

Borboly Csaba a spus că vor fi demarate intervențiile urgente. Totodată și-a exprimat speranța ca în cursul câtorva săptămâni să poată fi semnat contractul de executare a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 127B și a podurilor, respectiv construirea zidurilor de susținere, acestea putând fi demarate dacă nu se vor contesta procedurile de licitație publică. Președintele consiliului județean a mai adăugat că pe lângă cooperarea localnicilor este mare nevoie de sprijinul guvernului în vederea remedierii daunelor cauzate de inundații.

Fotografii de la fața locului.

Árvíz Hidegségben

Komoly gondokat okozott a tegnap esti áradás Hidegségen. A helybéliék, a polgármester, az utász kollégák és a megyei tanácsosok is megszólalnak a videóban:

Publicată de Borboly Csaba pe Luni, 24 iunie 2019

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole