Bilanţ IPJ Covasna: 21 de accidente grave, soldate cu decesul a 7 persoane, în primele 6 luni ale acestui an

Statisticileaccidentelor rutiere din județul Covasna arată că, până la sfârșitul lunii iunie, au avut loc 21 de accidente grave, soldate cu decesul a 7 persoane și rănirea gravă a altor 16. Din totalul acestor accidente:

  • 6 au implicat abateri comise de bicicliști,
  • 2 au fost provocate de depășiri neregulamentare,
  • 2 au fost cauzate de viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum.

În perioada 01 -07 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor intensifica activitățile de control și monitorizare a traficului, cu scopul de a spori siguranța pe drumurile publice și de a educa participanții la trafic în cultura siguranței rutiere.

Polițiștii rutieri își vor concentra eforturile pe tronsoanele de drum unde au fost înregistrate evenimente rutiere și în intervalele orare cu trafic intens. Activitățile de control vor viza în mod special:

  • Impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea depășirilor neregulamentare.
  • Prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de indisciplina pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor de atelaje cu tracțiune animală.
  • Îndepărtarea din trafic a conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.
  • Respectarea regulilor de acordare a priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.
  • Descurajarea  folosirii telefonului mobil, fără dispozitiv de tip “hands-free”, în timpul conducerii, precum și a altor preocupări de natură a distrage atenția.
  • Impunerea folosirii centurilor de siguranță, a căștilor de protecție și a dispozitivelor speciale de siguranță pentru copii.

Scopul acestor măsuri este nu doar acela de a sancționa abaterile, ci și de a preveni accidentele rutiere prin educarea și informarea participanților la trafic despre importanța respectării regulilor de circulație. În cadrul acestei demers, polițiștii vor desfășura acțiuni de informare directă a șoferilor, oferindu-le și recomandări sau materiale informative despre siguranța rutieră.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna invită toți participanții la trafic să colaboreze cu echipajele de poliție și să adopte un comportament preventiv și responsabil în trafic.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Share

The post Bilanţ IPJ Covasna: 21 de accidente grave, soldate cu decesul a 7 persoane, în primele 6 luni ale acestui an appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole