Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare foloseşte sterilizatoare

foto: Biblioteca Judeteana Baia Mare

Din grijă pentru cititori, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene au luat mai multe măsuri de prevenţie inedite împotriva răspândirii coronavirusului. După ce au instituit procedura de carantinare a cărţilor împrumutate, instituţia băimăreană a achiziţionat sterilizatoare pentru cărţi şi publicaţii tipărite care au fost împrumutate. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a achiziționat patru sterilizatoare. Acestea sunt utilizate în centrele bibliotecii din municpiu în scopul protejării cititorilor dar şi dezinfectării într-un timp mai scurt a materialelor împrumutate.

Această măsură a fost instituită pentru ca cititorii să nu aibă un timp îndelungat de aşteptare după volumele solicitate. Dacă până nu demult cititorii aşteptau aproximativ 14 zile după o carte, în prezent dezinfectarea acestora durează până la un minut.

“Cartea se introduce deschisă în camera de sterilizare, pe dispozitivul semiautomat de fixare a cărții, unde ventilatorul suflă aerul și flutură paginile, menținând cartea deschisă, astfel încât praful este îndepărtat cu ușurință, iar lumina UV ajunge până în interiorul cărții dezinfectând paginile. Lămpile UV-C distrug ADN-ul a 99,9% din bacterii, viruși, stafilococi, salmonella, spori de mucegai etc”, susţin reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” Baia Mare.

 

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole