Bani pentru asistență socială, la Luduș

Legea nr. 448/2006, prin articolul 38, litera „a”, reglementează protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și prevede că instruirea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se face o dată la doi ani.

În statul de funcții al Primăriei orașului Luduș sunt înregistrați un număr de 33 de asistenți personali, angajați în cadrul Direcției de Asistență Socială. Directorul acestei Direcții, Claudia Vereș a solicitat Consiliului local să aprobe alocarea sumei de 7.000 de lei pentru formarea profesională a celor 33 de asistenți personali.

„Conform ofertei de preț, tariful pentru orele de instruire efectuate de către Asociația Caritas din Alba Iulia este de 200 de lei/persoană, cu TVA inclus”, a precizat Claudia Vereș. Referatul privind alocarea sumei de 7.000 de lei pentru formarea profesională a asistenților personali ai persoanelor cu handicap a fost aprobat de aleșii locali în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN

Post-ul Bani pentru asistență socială, la Luduș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole