Aventurile unor tineri din Joseni le-au adus dosare penale

Foto cu caracter ilustrativ

 

Doi conducători auto fără permis, dintre care unul şi turmentat, au fost prinşi de poliţişti, pe rând dar cu acelaşi autoturism (şi acela cu numere false), imediat unul după celălalt, în municipiul Gheorgheni. În timp ce polițiștii îl prindeau pe primul, cel de-al doilea a încercat să fugă, cu același autoturism, însă a fost și el prins.

În noaptea de 11/12 ianuarie 2021, în jurul orei 00:25, poliţiştii unei patrule de siguranță publică aflată în serviciu pe raza municipiului Gheorgheni, au identificat un autoturism care a pătruns pe platforma unei benzinării din localitate.

Din autoturismul respectiv au coborât 4 bărbaţi şi o femeie, iar la vederea poliţiştilor bărbatul care a coborât de la volan a început să alerge pe direcţia străzilor Kossuth Lajos şi Morile.

Poliţiştii au pornit imediat în urmărirea acestuia, iar după o distanţă de aproximativ 200 de metri l-au prins şi l-au imobilizat, constatând că este vorba despre un tânăr de 21 de ani, din comuna Joseni.

Cel în cauză a fost condus către locul în care se oprise, de unde autoturismul respectiv fusese mutat, ceilalţi pasageri încercând să plece cu acesta spre localitatea lor de domiciliu, comuna Joseni.

Poliţiştii au blocat ieșirea din benzinărie cu autospeciala de serviciu, reuşind astfel să imobilizeze din nou autoturismul în cauză, iar când au procedat la legitimarea noului conducător auto, au constatat că acesta este un tânăr de 19 ani, tot din comuna Joseni şi tot fără permis de conducere, care mai emana şi o puternică halenă alcoolică, rezultatul testării sale cu aparatul etilotest fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că nici autoturismul nu este „cu acte în regulă”, având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false.

Drept urmare, pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale, pentru conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat, celui de-al doilea conducător auto fiindu-i recoltate şi probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi cercetării pentru conducere sub influenţa alcoolului.

  • IPJ Harghita

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole