Avem sau nu fonduri pentru terminarea podului peste Dunare? Contradictie intre Cuc si Dancila

Agitatie mare pe santierul viitorului pod peste Dunare, ieri 8 aprilie. O delegatie a Guvernului Romaniei in frunte cu Viorica Dancila si ministrul transporturilor Razvan Cuc a vizitat santirul podului de la Tulcea. Dupa ce, saptamana trecuta, ministrul Transporturilor a anuntat ca proiectul podului peste Dunare avanseaza intr-un ritm satisfacator, premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca nici macar finantarea europeana pentru acest urias obiectiv de infrastructura nu e certa, inca.

Dancila a prezentat importanta podului atat pentru Dobrogea cat si la nivel national. “Acest an va fi unul de investitii pentru PSD. Pentru mine, acest lucru (constructia podului ) este important si il dovedesc pentru ca de aici (din sala de conferinte) vom merge la pod sa vedem stadiul lucrarilor. I-am cerut domnului ministru al transporturilor sa faca o foaie de parcurs, astfel incat sa in incadram in termenul de realizare al acetui pod, dar si sa trimita la Bruxelles un studiu de trafic la acest pod, lucru pe care l-a si facut. Ne dorim ca acesta sa fie incadrat in Programul Operational de Infrastructura Mare pentru a fi realizat pe fonduri europene. Consider ca este unul dintre cele mai importante obiective care se va realiza in Dobrogea, un obiectiv asteptat despre care s-a vorbit foarte mult timp si ne dorim sa se transforme in realitate” a declarat Viorica Dancila.

Europenii vor accepta sa finanteze podul doar daca Romania va demonstra ca pe el va circula un numar mare de autoturisme incat investitia sa se justifice. Or, primul studiu de trafic trimis la Bruxelles nu prea justifica cheltuiala cu podul care urmeaza sa lege Braila de Tulcea, peste Dunare.

Razvan Cuc sustine ca a refacut si retrimis studiul, si ca a ramas “in legatura” cu Bruxelesul prin intermediul specialistilor Jaspers. Cu alte cuvinte, UE n-a confirmat pana la acest moment ca va da banii pentru pod.

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole