Australian Open, semifinale. Djokovic – Paul și Rîbakina – Azarenka sunt meciurile vedetă. Programul complet și televizările

Mai avem un singur pas până când se va juca pentru primele trofee de Grand Slam al acestui an, cele de la Australian Open. Sâmbătă, 28 ianuarie, și duminică, 29 ianuarie, vor avea loc finalele, după binecunoscutul sistem mai întâi finala femininâ și cele de dublu mixt și masculin și apoi finala masculină și cea de dublu femei. În care începem să visăm că am putea avea o neașteptată prezență românească prin Gabriela Ruse.

Novak Djokovic – Tommy Paul și Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka sunt cele mai tari meciuri din semifinale la simplu de la Australian Open

Semifinalele din acest an de la primul turneu de Grand Slam, Australian Open, oferă destule surprize, atât în turneele de simplu, cât și în cele de dublu. Dacă în competiția masculină avem totuși două nume din top 5, respectiv multiplul câștigător Novak Djokovic și grecul Stefanos Tsitsipas, la feminin Viktoria Azarenka, de trei ori învingătoare la Antipozi, și Elena Rîbakina, câștigătoare în 2022 la Wimbledon, se vor afla față în față în penultimul act.

În schimb, prezențele rusului Karen Khachanov și a americanului Tommy Paul sunt mari surprize la masculin, la fel poloneza Magda Linette, pentru că bielorusa Aryna Sabalenka e un nume din top 10 de câțiva ani. Să nu uităm nici de imensa surprizâ plăcută produsă de calificarea Gabrielei Ruse în semifinalele probei de dublu femei.

Joi, 26 ianuarie

SIMPLU FEMININ

 • ora 10:30 Rîbakina – Azarenka
 • ora 12:00 Sabalenka – Linette

DUBLU MASCULIN

 • ora 04:00 Chardy/Martin – Nis/Zielinski
 • ora 05:30 Hijikata/Kubler – Granollers/Zeballos

Vineri, 27 ianuarie

SIMPLU MASCULIN

 • ora 10:30 Tsitsipas – Khachanov
 • ora 13:00 Djokovic – Paul

DUBLU FEMININ

 • ora 04:00 Ayoma/Shibahara – Gauff/Pegula 
 • ora 05:30 RUSE/Kostyuk –  Krejcikova/Siniakova

Cine transmite la TV meciurile Novak Djokovic – Tommy Paul și Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka, precum și celelalte semifinale de la Australian Open

Toate partidele care au loc în semifinale la turneul de Grand Slam Australian Open vor putea fi urmărite pe micile ecrane în direct și în exclusivitate pe programele Eurosport. Logic, meciurile din competițiile de simplu masculin și simplu feminin vor avea parte de o audiență incomparabil mai mare decât cele de dublu, oricâte de spectaculoase ar fi acestea prin schimbul foarte rapid de mingi.

În semifinalele feminine, care se desfășoară joi, întrucât meciul pentru trofeu este programat sâmbătă, capul de afiș, din punctul de vedere al organizatorilor, nu este confruntarea dintre două câștigătoare de Grand Slam, Elena Rîbakina și Viktoria Azarenka, ci partida dintre bielorusa Aryna Sabalenka și revelația poloneză Magda Linette. La masculin, meciul Novak Djojovic – Tommy Paul este, cum era de așteptat, partida vedetă.

Joi, 26 ianuarie

 • ora 04:00 Chardy/Martin – Nis/Zielinski (Eurosport 1)
 • ora 05:30 Hijikata/Kubler – Granollers/Zeballos (Eurosport 1)
 • ora 10:30 Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka (Eurosport 1)
 • ora 12:00 Aryna Sabalenka – Magda Linette (Eurosport 1)

Vineri, 27 ianuarie

 • ora 04:00 Ayoma/Shibahara – Gauf/Pegula (Eurosport 1)
 • ora 05:30 RUSE/Kostyuk – Krejcikova/Siniakova (Eurosport 1)
 • ora 10:30 Stefanos Tsitsipas – Karen Khachanov (Eurosport 1)
 • ora 13:00 Novak Djokovic – Tommy Paul (Eurosport 1)

Novak Djokovic aleargă după al zecelea titlu la Australian Open, Azarenka îl vrea pe al patrulea

În turneul masculin, deși era considerat favoritul nr. 4, sârbul Novak Djokovic a fost mereu principalul candidat la câștigarea trofeului, ceea ce ar însemna o îmbunătățire a recordului de 9 succese la Melbourne, un al zecelea făcând imposibilă, cel puțin pentru o bunâ perioadă de timp, egalarea acestei performanțe. Djokovic îl va avea în premieră ca adversar pe americanul Tommy Paul, locul 37 mondial.

La feminin, evenimentul principal, chiar dacă meciul e pus ca deschidere, este Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka. Prima a reușit vara trecută, la Wimbledon, în finala cu Ons Jabeur, primul trofeu de Grand Slam. Bielorusa are deja trei succese la Melbourne, dar cu ani buni în urmă și de mulți ani nu a mai ajuns într-o semifinală de Grand Slam. Există un singur precedent, 2-0 pentru kazahă în 2022 la Indian Wells.

Gabi Ruse crede că poate da marea lovitură, calificarea în finala de dublu feminin

În a doua semifinală masculină, grecul Stefanos Tsitsipas. la a patra semifinală la Australian Open, îl are ca adversar pe rusul Karen Khachanov, care până acum ajunsese de trei ori doar în turul 3 la Melbourne și pe care îl conduce la general cu scorul de 5-1. La feminin, bielorusa Aryna Sabalenka, în căutarea primului titlu de Grand Slam, întâlnește marea suprizâ a turneului, poloneza Magda Linette. Scorul direct este 2-0 Sabalenka, fără set pierdut.

România părea a fi terminat repede misiunea la Australian Open, după ce Irina Begu, locul 28 mondial, a făcut un turneu foarte slab, ieșind în turul 2, învinsă de Laura Siegemund. Însă marea surpriză o oferă Gabriela Ruse, care alături de partenera ei, ucraineanca Marta Kostyuk, a avansat până în semifinale, unde au dat peste cel mai bun dublu din lume, cehoiacele Barbora Krejcikova și Ekaterina Siniakova. Acestea au în palmares șase titluri de Grand Slam, dintre care trei anul trecut, câte două la Roland Garros și Wimbledon, unul la Australian Open și la US Open, plus titlul olimpic la dublu feminin la Tokyo. Și, totuși, Gabriela Ruse crede în posibilitatea de a juca finala.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole