Au! Razie cu 400 de politisti si jandarmi, duminica, in toata Prahova! Amenzi record: 340.000 de lei

Au! Razie cu 400 de politisti si jandarmi, duminica, in toata Prahova! Amenzi record: 340.000 de lei

*REZULTATELE RAZIEI DIN MEDIUL RRURAL DE PE RAZA ÎNTREGULUI JUDEȚ*

Duminică, 6 iunie, în intervalul orar 17:00-21:00, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a organizat și desfășurat o acțiune tip razie pe raza comunelor din întregul județ.
Scopul acțiunii a constat in prevenirea infracțiunilor stradale, a accidentelor de circulație, respectarea normelor de conviețuire socială, a legislației în domeniul economic precum și prevenirea criminalității în toate formele ei.

La acțiune au fost angrenate aproximativ 400 de forțe de ordine, respectiv polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 2.459 de persoane și au fost controlate 1.728 de autovehicule.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate totodată şi 156 de societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 555 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier și de la normele de conviețuire socială cât și pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Valoarea sancțiunilor depășește 332.550 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool, 26 de certificate de înmatriculare, fiind retrase și 10 seturi plăcuțe cu numere.

Exemple semnificative:
– Pe raza comunei Sângeru, polițiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

-Pe DJ 101F, pe raza comunei Valea Călugărească şi în comuna Iordăcheanu au fost oprite pentru control două autoturisme conduse de doi bărbați, care la verificarea în bazele de date s-a constatat că figurau cu permisul de conducere reținut, respectiv fără a poseda permis de coducere. În ambele cazuri, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

-Pe raza comunei Teişani, un alt autoturism a fost oprit pentru control, iar la testarea cu aparatul etilotest a comducătorului auto rezultatul a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa IJP PRAHOVA

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole