Au început lucrările de modernizare din Parcul Carol. Află AICI ce transformări spectaculoase vor fi făcute în interior

Autoritățile gălățene anunță că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Carol (fostul Parc CFR). Acesta este reabilitat cu fonduri europene.

Potrivit Primăriei Galați, în interior vor fi făcute următoarele lucrări: amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea de mobilier nou, dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă, realizarea de fântâni arteziene, refacerea împrejmuirii, iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lămpi LED de mare eficienţă care se vor integra în peisagistica parcului, realizarea de reţele de apă-canalizare noi, sistem de irigație și montarea unei instalații de supraveghere video.

La final, parcul va fi împărțit în cinci zone distincte.

„Se propune zonarea pe cinci funcţiuni specifice. Astfel, pentru zona de intrare și aleea centrală se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar și o alee centrală alveolată – paviment dale cu inserții de iarbă și perete vegetal; două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) și zona de gradene. O altă zonă va fi cu alei pietruite și înierbate simple sau bordate cu vegetaţie în trepte ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată şi o zonă specială pentru animale companie. Una dintre zone va fi cu gradene și cascadă, iar cea de agrement va avea loc de joacă și instalaţii de fitness”, anunță Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Lucrările vor ține 7 luni și vor costa 6,1 milioane de lei.

The post Au început lucrările de modernizare din Parcul Carol. Află AICI ce transformări spectaculoase vor fi făcute în interior first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole