ATENȚIE LA NEATENȚIE. Bătrână lăsată fără economii prin metoda “Detergentul”

Poliţiştii petroşăneni sunt pe urmele unei persoane care a sustras din locuinţa unei femei din localitate o sumă de bani, sub pretextul prezentării unor produse de curăţat.

În data de 13.01.2020, la sediul Poliţiei  Municipiului Petroşani s-a prezentat o femeie în vârstă de 70 ani, care a reclamat faptul că, în data de 09.11.2019, în jurul orei 10:00, la ușa locuinței sale din același oraș, s-a prezentat o femeie necunoscută, care s-a recomandat ca fiind angajată a unui  supermarket și care s-a oferit să prezinte unele produse de menaj (detergent, deodorant etc.).

“Ușurată” de 1.700 de lei

Deşi nu o cunoștea, petroşeneanca a invitat falsa angajată în bucătăria locuinței, unde aceasta a făcut „demonstrații” cu respectivele produse (circa 10-15 minute), după care a plecat, motivând că persoana vătămată „nu îndeplinea condițiile”, având o pensie mai mare de 1.200 de lei. Ulterior, persoana vătămată a constatat că suma pe care o economisise şi care se afla într-un dulap din sufrageria locuinței, respectiv 1.700 de lei, lipsea, motiv pentru care a sesizat, dar după patru zile de la comiterea faptei, Poliţia. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, cercetările vizând identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole