Astronomie avansată și secrete nespuse ale unei cetăți rusești (Video)

Arkaim este un sit misterios situat în Rusia. Experții cred că cetatea, nu neapărat cea mai veche caracteristică a sitului, a fost construită între secolele al XVII-lea și al XVI-lea î.Hr.

Dar există mai multe motive pentru care Arkaim se deosebește de alte așezări din epoca bronzului din zonă, ducând la ideea că a fost construită de un grup separat.

Există controverse cu privire exact la cine au fost constructorii și incertitudinea a dus la unele afirmații fascinante, chiar dacă neortodoxe.

Deși nu se știe cine a construit Arkaim, dovezile arheologice găsite la fața locului sugerează că a fost locuit de oameni din rasa ariană. Mai precis, s-a sugerat că locuitorii lui Arkaim erau compuși odată din membri ai culturii Sintashta, popoare indo-iraniene din vechea stepă eurasiatică.

Principala dovadă a arienilor care au locuit la Arkaim este descoperirea înmormântărilor de cai care urmează stilul lor. Această practică este descrisă în vechile texte indiene și spune că caii au fost îngropați împreună cu stăpânii lor.

Fiind nomazi, multe popoare indo-europene aveau o legătură puternică cu caii lor și nu este surprinzător pentru ei să creadă că legătura profundă va continua în viața de apoi. Dovezi ale sacrificiilor rituale de cai au fost găsite în necropole de piatră descoperite în Valea Arkaim.

În afară de creatorii săi, un alt mister este motivul pentru care situl a fost brusc abandonat. Există unele dovezi ale unui incendiu, totuși este posibil să nu fi fost cauza dezertării.

Deoarece situl a fost fortificat, unii oameni cred că a fost abandonat atunci când locuitorii au pierdut un război. Au fost găsite schelete la Arkaim și în necropolele expansive ale văii, dar rămășițele umane nu sugerează în general moartea în luptă, scrie jurnalista Alicia McDermott.

O descoperire deosebit de interesantă de rămășițe umane a fost făcută la Arkaim în 2013 – o persoană cu un craniu alungit. Este posibil ca persoana să aparțină tribului Sarmati.

Cercetătorii cred că modificarea craniului a fost intenționată; era, la urma urmei, o practică obișnuită în rândul unor grupuri care trăiau în Uralul de Sud (se găsește și în întreaga lume).

Cu toate acestea, motivele care stau la baza acestei deformări rituale sunt necunoscute, ducându-i pe unii să vadă legături mai puternice între situl curios al lui Arkaim și extratereștrii.

Cunoașterea uimitoare a astronomiei, care este evidentă în ruinele sale, precum și misterul din spatele constructorilor și abandonului, au determinat mai mulți cercetători să spună că o civilizație avansată a trăit odată la Arkaim. Există chiar speculații că oamenii antici ar fi putut avea nave spațiale.

O legendă populară susține că un zeu a aterizat la Arkaim și unii oameni au sugerat chiar că centrul ar fi servit drept platformă de lansare pentru nave spațiale și rachete.

Dar acest lucru este puțin probabil, cu excepția cazului în care piloții meșteșugurilor au avut un sistem de propulsie necunoscut care nu ar deteriora clădirile sau oamenii din apropiere.

Evident, Arkaim avea o cultură preistorică foarte sofisticată. Dar a fost un centru pentru o civilizație care avea tehnologie avansată? Aceasta este o întrebare dificilă. Dar este încă considerat un loc sacru pentru mulți oameni.

De asemenea, a fost numit un punct fierbinte pentru fenomenele paranormale. Rapoartele despre OZN-uri sub formă de lumini intermitente, cercuri în mișcare și cercuri de ceață sunt predominante.

Vizitatorii au pretins că aud voci ciudate, se dezorientează sau văd fantome. Au fost observate și anomalii magnetice.

Nu s-au făcut investigații științifice cunoscute care să analizeze afirmațiile și există o lipsă de dovezi pentru aceste evenimente ciudate, dar acestea continuă să atragă vizitatori și interes.

The post Astronomie avansată și secrete nespuse ale unei cetăți rusești (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole