Artist din Olt, în Cartea Recordurilor după ce a realizat 246 de portrete în doar șase ore/ FOTO

Caricaturistul Gogu Neagoe a intrat în Cartea Recordurilor la nivel național după ce a realizat, fără pauză, 246 de portrete-caricatură în doar șase ore.

Peformanța a fost atinsă anul trecut, de Ziua Femeii, când artistul a participant la un eveniment caritabil, respectiv la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”, una dintre încercările de a salva viața unei polițiste de la Brigada Rutieră București, mamă a doi copii, care suferea de o boală groaznică.

Suma colectată atunci de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea poliţistei. Din păcate, femeia nu a putut fi salvată.

Gogu Neagoe, originar din localitatea Osica de Jos, este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

În 2013, artistul a donat patru lucrări pictate, în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil dedicat copiilor cu probleme de sănătate şi săraci. De asemenea, a participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar.

Datorită talentului său de a desena portrete grafice după o descriere foarte sumară, Gogu Neagoe este deseori solicitat de poliţişti sau procurori pentru a realiza portrete-robot care ajută la soluţionarea mai rapidă a cazurilor.

Caricaturistul Gogu Neagoe

Caricaturistul oltean și-a vândut mai multe lucrări de artă, caricaturi cu personalități, fotbaliști, dar și șase portrete ale Simonei Halep, în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea de defibrilatoare medicale automate pentru montarea lor în anumite locații din Slatina.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole