Arterele blocate duc la infarct și atac de cord: Iată 20 alimente care curăță în mod natural arterele

Una dintre cele mai obișnuite cauze care duc la infarct și la atac de cord sunt arterele blocate care întrerup fluxul de sânge iar acest lucru duce la incapacitatea sângelui de a circula prin întregul corp.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Există mulți factori care pot determina creșterea riscului de atac de cord sau de infarct de miocard: stresul, lipsa activității fizice, dieta alimentară nesănătoasă.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Vestea bună este că te poți proteja de aceste boli prin adoptarea unor schimbări mici în dieta alimentară, scăzând astfel riscul oricărei boli de inimă.

Iată care sunt alimentele și băuturile care te ajută să-ți cureți arterele de orice blocaj

Suc de portocale

Sucul de portocale are un conținut mare de antioxidanți și este de mare ajutor vaselor de sânge, având și capacitatea de a reduce hipertensiunea arterială.

Doar două pahare de suc de portocale pe zi îți asigură doza zilnică necesară de vitamina C, cu care îți poți îmbunătăți starea generală de sănătate și îi poți oferi corpului tău cantitatea necesară de vitamine și minerale.

Somonul

Somonul este unul dintre cele mai benefice alimente pe care le poți consumă. Are un conținut generos de acizi grași sănătoși care se pot găsi doar în acest pește și cu ajutorul cărora poți reduce inflamațiile, nivelele de trigliceride și de colesterol din corp.

În afară de somon, mai există și alte tipuri de pește recomandate care oferă cantități mari de acizi grași sănătoși: macroul, tonul și heringul. Important: asigură-te că peștele consumat este mereu organic.

Nucile

Nucile au un conținut semnificativ de acizi grași Omega-3 și grăsimi nesaturate, substanțe care pot îmbunătăți sănătatea încheieturilor și pot stimula memoria. De asemenea, nucile au și capacitatea de a reduce nivelele de colesterol din corp.

Cafeaua

Prin consumul a 2-4 cești de cafea pe zi îți poți reduce riscul de a suferi un atac de cord cu 20%. Acest lucru fiind spus, trebuie să ai grijă la consumul prea mare de cafea pentru că îți poate afecta stomacul.

Turmericul

Turmericul conține curcuma, unul dintre cei mai benefici compuși care are capacitatea de a preveni stocarea grăsimii și inflamația unor țesuturi. Se poate adăuga în mâncare sau se poate face ceai de turmeric.

Fructul persimmon

Fructul persimmon este una dintre cele mai bogate surse de steroli sănătoși și de fibre, capabil să determine scăderea nivelelor de colesterol din corp. Acest fruct are un gust dulce și face parte din grupul fructelor „divine”.

Brânza

Consumul regulat de brânză duce la scăderea hipertensiunii arteriale și la scăderea nivelelor ridicate de colesterol.

Ceai verde

Ceaiul verde îți oferă energie fizică și te liniștește în același timp. Este plin de catechine, unii dintre cei mai puternici antioxidanți care reduc absorbția colesterolului în corp și stimulează metabolismul. Se recomandă 1-2 căni de ceai verde pe zi pentru a beneficia de toate aceste beneficii.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre cu ajutorul cărora previn blocarea arterelor și determină nivelele de colesterol, îndepărtarea grăsimii acumulate pe artere.

Pepene roșu

Pepenele roșu poate susține sănătatea vaselor de sânge și poate stimula producția de oxid nitric. Adăugând acest fruct în dieta ta, te vor uimi beneficiile acestuia.

Alge de mare

Algele de mare sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți, proteine, substanțe minerale, carotenoizi și vitamine. Consumul lor regulat poate determina scăderea nivelelor de colesterol din sânge și reglarea tensiunii arteriale.

Afine

Aceste mici fructe sunt bogate în potasiu și sunt un stimul pentru starea generală de sănătate, putând determina scăderea nivelelor de colesterol rău (LDL) și creșterea nivelelor de colestero bun (HDL). consumând 2 pahare de suc de afine în fiecare fi duce la scăderea riscului de atac de cord cu 40%.

Rodii

Rodiile conține multe substanțe fitochimice și sunt capabile să stimuleze circulația sanguină precum și producția de oxid nitric.

Scorțișoară

Scorțișoara este capabilă să lupte împotriva nivelelor mari de colesterol și poate împiedica blocarea arterelor. Doar o singură linguriță de scorțișoară în fiecare zi poate face minuni pentru starea ta de sănătate.

Broccoli

Grație conținutului bogat de vitamina K, broccoli poate preveni apariția nivelelor mărite de colesterol și poate reduce tensiunea arterială. Se poate consuma atât în stare crudă, cât și fiartă, ca o gustare sau se poate adăuga în felul principal sau salate.

Spanac

Spanacul are capacitatea de a susține țesuturile musculare, de a preveni tensiunea arterială și de a reduce riscul unui atac de cord. Toate aceste acțiuni se datorează cantității mari de potasiu și de acid folic pe care o conține.

Asparagus

Consumul de asparagus poate preveni blocarea arterelor, poate reduce nivelele crescute de colesterol și poate preveni inflamația. Se poate adăuga în supă, se poate consuma alături de cartofi sau tăieței sau ca garnitură pentru felul principal.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline de cea mai bună calitate este unul dintre cele mai mari secrete pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos. Consumând ulei de măsline presat la rece, îți poți scădea nivelele de colesterol și îi poți oferi corpului tău grăsimi sănătoase. De asemenea, poți reduce și riscul unui atac de cord cu 41%.

Avocado

Avocado este o sursă mai mult decât generoasă de grăsimi sănătoase și este faimos pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Se recomandă atunci când vrei să menții un echilibru între nivelele de colesterol bun și de colesterol rău în corp. Se poate adăuga în omlete, salate.

Coacăze

Coacăzele sunt o sursă foarte bogată de potasiu iar sucul obținut din acestea poate reduce nivelele periculoase de colesterol. De asemenea, poate determina creșterea nivelelor de colesterol bun și, consumând 2 pahare de suc în fiecare zi, se va reduce riscul unui atac de cord cu 40%.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole