Aproape o jumătate de milion de români sunt alergici la polenul ambroziei. Nici Clujul nu scapă de alergiile provocate de buruiană.

Chiar daca zona Clujului este mai ferită și ambrozia crește destul de izolat, clujenii nu scapă de alergiile provocate de acesată buruiană.

,, Chiar daca în zona Clujului suntem mai feriți, în comparație cu zona de câmpie, Muntenia de exemplu, avem cazuri ca în fiecare toamnă, clujeni care s-au prezentat cu diferite simptome: accese de strănut, ochi roșii și înlăcrimați sau senzație de sufocare. Sfatul nostru este ca la primele simptome, pacienții să se prezinte la medic, deoarece alergia netratată poate duce la ASTM ,, a declarat prof. dr Diana Deleanu, vicepreședintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

Mai multe persoane afectate de această formă de alergie și supărate că legea nu se aplică nici de această dată au lansat o pagină de facebook și o campanie de conștientizare a populației cu privire la pericolul reprezentat de această buruiană extrem de invazivă. Lansată în 14 septembrie, pagina Viața fără ambrozie a atras deja aproape 3.000 de like-uri și urmăritori, iar oamenii sunt îndemnați să semnalizeze terenurile invadate de ambrozie, iar până acum au fost deja indicate 700 de zone pe harta ambroziei. Mai multe vedete de televiziune și artiști susțin inițiativa și cer ca legea care îi pedepsește pe proprietarii acestor terenuri să fie aplicată.

Peste 480.000 de adulți din România suferă de alergie la ambrozie, potrivit unor date ale Ministerului Mediului. Iar cifra se referă la persoane care s-au prezentat la medic și au primit un diagnostic, dar mulți suferă de această afecțiune fără ca măcar să știe.

The post Aproape o jumătate de milion de români sunt alergici la polenul ambroziei. Nici Clujul nu scapă de alergiile provocate de buruiană. appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole