Aplicația care traduce mieunatul pisicilor… Cum funcționează și câte expresii cunoaște (Video)

O aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa.

MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC.

Proprietarul pisicii poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!

Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună. Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat proprietarului ei.

Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual…

Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica, a adăugat Sanchez.

Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă,” mai spune el.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store…

Mai mult: Digi 24

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole