Apeductul misterios din piatră din Cumbemayo, Peru

Cumbemayo este situat la aproximativ 19 mile sud-vest de orașul peruvian Cajamarca, la o altitudine de aproximativ 3.300 de metri. Locația este cunoscută mai ales pentru ruinele unui apeduct pre-incan care se întinde pe o lungime de aproximativ cinci mile.

Apeductul a colectat apa din bazinul Atlantic și a redirecționat-o în drum spre Oceanul Pacific. Se crede că a fost construit în jurul anului 1500 î.e.n. și a fost cândva considerat a fi cea mai veche structură creată de om din America de Sud.

Cu toate acestea, datarea radiocarbonată a depozitelor din canal nu a fost testată, deci ar putea fi mult mai veche.

Există o serie de petroglifi pe apeduct și peșterile din jur. Numele Cumbemayo poate fi derivat dintr-o expresie Inca Quechua, kumpi mayu, care înseamnă „canal de apă bine făcut” sau humpi mayo, care înseamnă „râu subțire”, notează Brian Foster pentru Hiden Inca Tours.

Această regiune muntoasă îndepărtată este, de asemenea, locația unei „păduri de piatră” compusă din roci vulcanice naturale care au fost modelate de eroziune. Aceste formațiuni de roci vulcanice sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Los Frailones, sau călugării de piatră.

O caracteristică foarte interesantă a apeductului, săpată în roca patului vulcanic este prezența modelelor „în zig zag”. Unii teoretizează că sunt pentru încetinirea fluxului de apă pentru ca nămolul să cadă, curățând astfel apa.

Nu este sigur când a fost realizat, cine l-a făcut, cât timp a fost folosit sau când s-a oprit utilizarea acestuia. De fapt, poate fi mult mai lung decât se aștepta anterior, deoarece unul sau ambele capete pot fi acoperite de nămol și vegetație …

Brien Foerster a explorat peste 90 de țări, dar adevărata sa pasiune este cercetarea și scrierea despre vechile lucrări megalitice găsite în Peru, Bolivia, Mexic, Insula Paștelui, Egipt, Anglia și nu numai.

Cele 23 de cărți ale sale sunt disponibile online. A apărut de 15 ori în serialele de televiziune Ancient Aliens, precum și în numeroase alte prezentări TV și radio.

Popularul canal Youtube al lui Brien conține peste 850 de videoclipuri legate de istorii ascunse și de siturile megalitice.

The post Apeductul misterios din piatră din Cumbemayo, Peru first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole