Apa Nova propune tarife noi pentru apa potabilă şi canalizare, în Ploieşti

Apa Nova propune tarife noi pentru apa potabilă şi canalizare, în Ploieşti

Autorităţile ploieştene urmează să dezbată un proiect de ajustare a tarifelor la apă şi canalizare, care ar urma să aducă o creştere de aproximativ 35 de bani pe metru cub.
Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local Ploieşti e propus un proiect de hotărâre prin care tariful pentru apă potabilă ar urma să crească de la 2,91 la 3,11 lei pe metru cub, iar cel la canalizare se modifică de la 1,26 la 1,38 lei pe metru cub, ambele fiind fără TVA. Adăugând şi TVA-ul de 9%, ajungem la o valoare totală de 4,9 lei pe metrul cub de apă furnizată. Conform datelor prezentate pe site-ul operatorului, Ploieştiul ar păstra, chiar şi după această ajustare, cel mai scăzut tarif dintre municipiile mari din ţară.

Creşterea faţă de situaţia actuală ar fi de aproximativ 35 de bani, ceea ce înseamnă că, la un consum mediu estimat de 8 metri cubi de apă rece, o familie ar plăti cu 2,8 lei în plus pe lună.

Ajustarea a fost solicitată de Apa Nova Ploieşti, în baza unei clauze din contractul de delegare, operatorul argumentând că în prezent se aplică tarifele care au fost aprobate în 2019. Separat de asta, autorităţile sunt în negocieri cu reprezentanţii societăţii pentru o serie de potenţiale investiţii care ar putea fi derulate de operator, condiţionate de prelungirea contractului şi de o majorare mult mai consistentă a tarifelor.

Sursa www.telegrama.ro

 

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole