Anunț de ultimă oră de la ANM! Ce se va întâmpla cu vremea în weekend, după ce s-a spus că un ciclon va lovi România

Meteorologii anunță că vremea va fi instabilă în acest weekend. Sunt așteptate averse cu aspect torențial, furtuni și local căderi de grindină. Pe parcursul zilei de sâmbătă temperaturile vor fi mai mici decât normalul acestei perioade.

Vremea în weekend se anunță instabilă. Sunt așteptate ploi, furtuni și grindină

În acest weekend în țara noastră vremea va fi instabilă. Meteorologii anunță că vom avea parte de descărcări electrice, furtuni și chiar căderi de grindă în unele zone. Românii care vor să plece pe litoral nu vor avea parte de o vreme tocmai plăcută. Sâmbătă se vor înregistra 21 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că va fi mai rece decât normalul acestei perioade. De duminică seara vor începe și ploile în Constanța.

Ziua de sâmbătă vine cu vreme favorabilă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor crește ușor față de zilele precedente, dar tot nu vor ajunge la normalul acestei perioade. Spre seară își vor face simțită prezența și ploile.

„Sâmbătă, în țară, vremea va deveni treptat instabilă, vorbim de vestul, sud-vestul țării, local în partea de centru și zonele de munte unde mai ales în a doua parte a zilei, spre seară și noaptea vor fi înnorări accentuate, se vor semnala averse, descărcări eletrice și intensificări ale vântului, existând posibilitatea apariției fenomenului de grindină. În restul țării, în jumătatea de est, va fi cer variabil, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi reduse și se vor semnala doar pe suprafețe mici.”, a declarat meteorologul de serviciu din cadrul ANM, potrivit stiripesurse.ro.

Avertisment ANM în acest weekend
Vreme instabilă în acest weekend. Sunt așteptate ploi, averse și căderi de grindină local. Sursa foto: pxhere.com

Temperaturile vor crește puțin în weekend. Cum va fi vremea în București

„Temperaturile maxime vor fi într-o ușoară creștere față de ziua de vineri și anume maxime în țară cuprinse între 21 și 30 de grade Celsius, maxima cel mai probabil în Lunca Dunării”, a mai spus meteorologul de serviciu.

În Capitală vremea va fi plăcută, iar temperaturile vor crește ușor. Temperatura maximă va urca până la 28 de grade Celsius. Sâmbătă seara sunt așteptate ploi. Va ploua și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. „La București, sâmbătă va fi o vreme în general frumoasă, chiar dacă spre seară ar putea să apară înnorări, ploile ar putea apărea în noaptea de sâmbătă spre duminică, deci o zi bună. Maximele vor fi de 28, cel mult 29 de grade Celsius”, au precizat reprezentanții ANM.

Cum va fi vremea duminică, 14 iulie

„Duminică, în țară, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, de această dată în cea mai mare parte a țării. Vor fi în toate regiunile averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scută durată ale vântului. De asemenea se vor semnala căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate local, 20-25, chiar peste 30 l/mp. Mențiunea este că în partea de est a țării, mare parte din Moldova și Dobrogea vor fi mai puține înnorări chiar cu multe ore cu soare, zone unde vor fi de fapt și cele mai ridicate temperaturi. În noaptea de duminică spre luni vom vorbi și acolo de instabilitate atmosferică”,  informează meteorologul de serviciu.

„Pe litoral, vremea se va schimba abia duminică spre seară, sâmbătă nu vor fi semnalate ploi, ca urmare cei care merg și se vor întoarce duminică după-amiază sau seara vor avea două zile bune. În ceea ce privește zonele de munte, lucrurile stau puțin diferit. Încă de sâmbătă, în Munții Apuseni, o parte din cei Meridionali și Orientali, apar înnorările și acele averse cu caracter torențial, iar duminică în toate zonele montane vor fi averse și descărcări electrice, deci o vreme instabilă”, au mai spus reprezentanții ANM.

 

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole