Anul Iepurelui în zodiacul chinezesc

Anii iepurelui includ 2023, 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927…

2023 este un an al Iepurelui de apă, care a început din 22 ianuarie 2023 (Anul Nou Chinezesc) și se termină pe 9 februarie 2024 (Revelionul Chinezesc).

Semnul Iepurelui este un simbol al longevității, păcii și prosperității în cultura chineză. Se preconizează că 2023 va fi un an al speranței.

Cele mai norocoase zodii chinezești din 2023 sunt boii, tigrii și șerpii. Apoi, cu nu prea mult noroc, vin Câini, Cai, Capre și Porci.

Averile iepurilor și șobolanilor vor fi influențate de „opoziția față de Tai Sui”. Cocoșii și maimuțele vor trebui să muncească din greu pentru a face progrese.

Oamenii născuți într-un an al Iepurelui sunt numiți „Iepuri” și se crede că sunt vigilenți, plini de spirit, iute la minte și ingenioși.

Iepurele este al patrulea dintre toate animalele din zodiacul chinezesc. Legenda spune că Iepurele era mândru – chiar arogant – de viteza sa.

Era vecin cu boul și mereu își bate joc de cât de lent era boul. Într-o zi, Împăratul de Jad a spus că ordinea zodiacului va fi decisă de ordinea în care animalele au ajuns la petrecerea sa.

Iepurele a plecat în zori. Dar când a ajuns acolo, alte animale nu ajunseseră. Gândindu-se că el va fi, evident, primul, a plecat și a tras un pui de somn.

Cu toate acestea, când s-a trezit, sosiseră deja alte trei animale. Unul dintre ei era boul la care îl privise mereu cu dispreț.

The post Anul Iepurelui în zodiacul chinezesc first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole