Angajații din asistența socială vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării sau test negativ

Angajații din instituțiile publice din zona asistența socială vor fi obligați să facă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ. Măsura este inclusă într-un proiect de OUG anunțat miercuri de premierul Florin Cîțu.
Proiectul a fost dezbătut în ședința de miercuri a Guvernului.

„Am discutat un proiect de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituțiile publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării său, în caz contrar, vor trebui să facă dovada unui test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală”, a anunțat Florin Cîțu.

Ministrul Muncii i-a îndemnat pe angajații centrelor de asistență socială să se vaccineze pentru a nu-i pune în pericol pe beneficiarii serviciilor oferite de stat.

„Pentru angajații centrelor de asistență socială vaccinarea gratuită. Ei sunt plătiți de statul român pentru a avea grijă de presoanele cu probleme. Dacă se refuză vaccinarea fără a avea o recomandare de la medic, atunci testele vor fi plătite, vaccinarea este gratuită”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole