Americanii de vârstă mijlocie sunt mai singuri decât semenii europeni

Contrar unor afirmații, americanii de vârstă mijlocie ar putea să se confrunte cu o epidemie de singurătate.

Noi cercetări sugerează că pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani, singurătatea ar putea fi în schimb endemică sau prezentă în mod constant.

Singurătatea nu este doar o emoție. Poate afecta grav sănătatea fizică, iar efectele sale negative au fost comparate cu fumatul a până la 15 țigări pe zi.

Dar noi cercetări arată nu numai că americanii de vârstă mijlocie sunt mai singuri decât colegii lor de aceeași vârstă din Europa, dar și nivelurile de singurătate cresc de-a lungul generațiilor atât în SUA, cât și în Europa.

Studiul s-a bazat pe seturi de date pe termen lung formate din eșantioane reprezentative la nivel național de adulți cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani care trăiesc în 14 țări.

Seturile de date au inclus Studiul de sănătate și pensie pentru S.U.A.; studiul longitudinal englez al îmbătrânirii pentru Anglia; și Sondajul privind sănătatea, îmbătrânirea și pensionarea în Europa pentru Austria, Belgia, Franța, Elveția, Germania, Italia, Spania, Grecia, Danemarca, Țările de Jos, Suedia și Israel.

Americanii din această cohortă au raportat niveluri mult, mult mai mari de singurătate decât adulții de aceeași vârstă din alte țări; amploarea acestei diferențe este alarmantă și este motiv de îngrijorare”, a spus Frank Infurna, profesor asociat de psihologie la ASU.

Modelul geografic a fost diferit pentru Generația X, americanii raportând niveluri mai ridicate de singurătate în comparație cu toate celelalte țări, cu excepția Angliei.

Descoperirile acestui studiu sugerează și acest lucru – adulții de vârstă mijlocie care raportează cele mai scăzute niveluri de singurătate trăiesc în țări cu rețele de siguranță robuste susținute de guvern”, a spus Infurna.

Material furnizat pentru Science Daily de Universitatea de Stat din Arizona

Original scris de Kimberlee D’Ardenne

Foto burst shopify

The post Americanii de vârstă mijlocie sunt mai singuri decât semenii europeni first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole