Amenzi și avertismente date de polițiștii covăsneni pentru diferite infracțiuni și contravenții în ziua alegerilor

Polițiștii covăsneni au aplicat mai multe amenzi și avertismente pentru diferite infracțiuni și contravenții constatate în ziua alegerilor. Potrivit unui comunicat al IPJ Covasna, duminică au fost raportate multiple incidente legate de procesul electoral, unele referitoare la continuarea campaniei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul secției de votare, precum și o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor.

Polițiștii covăsneni au aplicat o amendă în valoare de 1.400 de lei și 5 avertismente, iar în urma acțiunilor derulate în trafic, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune. Cu toate acestea, potrivit IPJ Covasna, nu au fost înregistrate incidente grave în ceea ce privește ordinea publică.

„În urma analizei realizate cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, a fost confirmat că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate. În ziua alegerilor au fost raportate multiple contravenții și posibile infracțiuni legate de procesul electoral, inclusiv: continuarea campaniei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul secției de votare, o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor. A fost aplicată o amendă, în valoare de 1.400 de lei și 5 avertismente. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 540 de persoane cu aproximativ 450 de vehicule, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Amintim că două încidente s-au înregistrat în localitățile Zagon și Reci, poliţiştii aplicând o amendă de 1.400 de lei unei persoane care a continuat campania electorală după încheierea acesteia, respectiv un avertisment unei persoane care filma în incinta secției de vot. De asemenea, un bărbat din localitatea Barcani, bănuit că duminică le-ar fi dat bani şi băuturi alcoolice unor persoane cu scopul de a le determina să voteze un anumit candidat înscris în cursa electorală, este cercetat pentru coruperea alegătorilor.

Sâmbătă și duminică, la nivelul județului, au fost mobilizați peste 950 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și al dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

Share

The post Amenzi și avertismente date de polițiștii covăsneni pentru diferite infracțiuni și contravenții în ziua alegerilor appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole