Alertă cod galben de viscol și ninsori abundente emisă de ANM. Zonele afectate de fenomenele severe

Specialiștii de la ANM anunță primul episod de iarnă severă în România în acest sezon rece. Au fost emise, joi dimineață, două mesaje care conțin alerte cod galben de ninsori abundente și viscol.

Val de ninsori abundente și viscol în România. ANM a emis cod galben. Zonele afectate

Un prim cod galben va intra în vigoare joi, 26 ianuarie, la ora 18.00. Acesta va fi valabil până vineri dimineața la ora 10.00.

În acest interval, în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Știre în curs de actualizare…

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole