Albumul „Alexandru Ioan Cuza – Abdicare și exil” lansat la Muzeul Municipal Iași

Luni, 11 februarie, la Muzeul Municipal Iași a avut loc lansarea albumului „Alexandru Ioan Cuza – Abdicare și exil”. La eveniment au fost prezente personalități ale istoriografiei ieșene: Decanul Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, dar și istorici precum prof.univ.dr. Gheorghe Cliveti, prof. univ. Cătălin Turliuc și dr. Sorin Iftimi.

Primarul Iașului, Mihai Chirica a punctat faptul că domnitorul Alexandru Ioan Cuza este una dintre cele mai importante personalități pentru poporul român.

„În ultimii ani, de când am început repoziționarea Iașului pe harta țării dar și a Europei, am redescoperit multe lucruri frumoase. Una dintre cele mai importante personalități ale României, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a avut o etapă mai puțin frumoasă  în viață: abdicarea și apoi exilul său în afara granițelor țării. În ultima perioadă s-a scris mult despre aceste capitole istorice, iar acum ne putem bucura de publicarea lucrărilor științifice. Toate s-au petrecut într-o succesiune de evenimente cuprinse în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020. Volumul care tocmai s-a lansat a fost realizat sub coordonarea doamnei director a Muzeului Municipal Iași, Aurica Ichim. Sperăm ca această lucrare științifică de calitate să fie lecturată și bineînțeles apreciată de toți iubitorii de istorie”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Data de lansare a volumului nu a fost aleasă întâmplător, întrucât la data de 11 februarie 1866, după șapte ani de reforme în Principatele Unite, Domnul Alexandru Ioan Cuza a fost obligat să abdice.

The post Albumul „Alexandru Ioan Cuza – Abdicare și exil” lansat la Muzeul Municipal Iași appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul

Alte articole