Agricultura ecologică nu prea este în atenția fermierilor gălățeni

Mai puțin de 100 de fermieri din județul Galați au solicitat sprijin pentru o agricultură ecologică. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi a specificat, în raportul privind sumele acordate prin subvenții fermierilor gălățeni pe diverse programe aflate în derulare pentru sectorul agricol, că 94 de producăroti agricoli și fermieri s-au înscris pentru finanțare.

Astfel, în cadrul Submăsurii 11.1 Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică sunt cinci pachete distincte de subvenții. Lista fermierilor gălățeni cuprinde pentru:

Pachetul 1 – culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) aflate în conversia la agri-cultura ecologică, un numar de 71 de fermieri, pentru o suprafață de 6435,48 ha;

Pachetul 2 – legume aflate in conversia la agricultura ecologică, doar doi fermieri, cu o suprafață to-tală de 1,7 ha ;

Pachetul 3 – livezi aflate în conversia la agricultura ecologică, are înscriși 10 fermieri, cu suprafața de 111,86 ha

Pachetul 4 – vii aflate în conversia la agricultura ecologică, doar 7 fermieri cu o suprafață de 86,11 ha au avut interes să se înscrie;

Pachetul 5 – plante medicinale şi aromatice aflate în conversia la agricultura ecologică, cuprinde o listă scurtă de 4 fermieri, pe suprafața de 105,69 ha.

The post Agricultura ecologică nu prea este în atenția fermierilor gălățeni first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole