Acuzații grave în cazul femeii ucise de câini în București. ”A fost sfâșiată de câini de luptă cu stăpâni”

Femeia a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacului Morii din București, ” în capătul Drumului la Roşu, cartierul Giuleşti Sârbi”.

Acuzații grave în cazul femeii ucise de câini în București

Vlad Oancea un bărbat care locuiește în zonă, susține că acei câini nu ar fi maidanezi, așa cum s-a vehiculat, ci câini de luptă deținuți de oamenii din împrejurimi, care îi lasă să circule liberi.

„A murit un om la câteva sute de metri de casă mea. O femeie făcea jogging și a murit. A murit într-un loc pe unde mă plimb cu copiii, pe unde bunicul își plimbă nepotul să vadă capre și rațe.

A murit sfâșiată de câini. A murit sfâșiată de câinii de luptă ai mizeriilor de oameni care îi lasă liberi. Care oameni? Ăia de au casele fix lângă locul cu pricina.

În ultimii cinci ani am mers destul de des pe acolo. Și ziua și noaptea. N-am dat de nicio haită de câini maidanezi. Poate am avut noroc. Și jegurile alea, alături de celelalte jeguri numite autorități, nu vor avea nicio problemă”, a scris Vlad Oancea pe Facebook.

O opinie similară a fost exprimată, tot pe Facebook, de Sorin Ioniță, expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale în cadrul think-tank-ului Expert Forum.

”România sălbatică, the crime scene, acum 1 oră. Findcă tot nu s-a spus unde e, să precizăm: în capătul Drumului la Roşu, cartierul Giuleşti Sârbi, acolo unde străzile se termină şi dau în maidane cu drum de tarla pe care aruncă lumea moloz.

Dacă mergeaţi acolo aţi fi văzut următoarea scenă de jandarmii din Saint Tropez, adică ridicolă, dacă n-ar fi tragică: în vreme ce poliţia naţională care făcea perimetrul îmi explica mie cum e cu câinii vagabonzi care au omorât-o pe femeie, colegii de la Poliţia locală fugăreau pe străzile din cartier căţei evident ne-vagabonzi, dar care hălăduie liber dintotdeauna, iar la un pericol se refugiază în curţile de unde provin (poza de jos).

Deoarece, după cum ştie lumea care se plimbă sau merge cu bicicleta (ca mine) de ani de zile pe orice margine de Bucureşti, inclusiv pe maidanul ăla, micul secret e că acolo nu sunt câini propriu-zis vagabonzi. Ci există câini cu stăpâni care nu-i închid niciodată, sau nu mereu, cam de trei feluri”, a scris Sorin Ioniță, la scurtă vreme după tragedie.

Acesta a revenit cu o postare în care reiterează ideea că, în realitate, în zonă este vorba despre câini cu stăpân.

„Normal că au prins un singur câine, pentru că restul s-au retras pe la casele lor din str. Drumul la Roşu, ori la stânele şi casele din Chiajna, ori la curţile unde se face reciclare de fier pe str. Cornului, ori la complexul de blocuri din str. Dudului, ori au fost băgaţi de proprietari în portbagaj şi mutaţi pe la ţară până trece iureşul, ocazie cu care au mai scos şi de pe porţile opulente anunţurile alea cu ‘câine agresiv’ care reflectau cât se poate de corect realitatea”, a explicat acesta.

”Ne aflăm în plină auto-manipulare dacă vom continua să vorbim de ‘problema câinilor fără stăpân în Bucureşti’, când de fapt majoritatea au stăpân.

Instituţiile şi regulile au fost definite cu ani în urmă ca să rezolve o problemă care între timp şi-a schimbat aspectul, deci nu-i de mirare că sunt sunt în urma realităţii şi trag pe alăturea de ţintă”, mai scrie Sorin Ioniță.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole