Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață

Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață noaptea trecută. În vârstă de 87 de ani, ea a fost internată săptămâna trecută la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, cu o hemoragie digestivă. 

Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, fiind o pacientă extrem de fragilă, care necesita menţinerea funcţiilor vitale. Potrivit șefei UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni. În ciuda eforturilor echipei medicale, Draga Olteanu Matei a decedat în noaptea de marți spre miercuri.

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „’I.L. Caragiale” în 1956. În acelaşi an, a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990, ea a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, Draga Olteanu Matei a jucat zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional, marea actriţă a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti „Teatrul Vostru”. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti a fost recunoscută prin numeroasele premii, titluri, diplome, pe care le-a primit de-a lungul carierei.

The post Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole