A patra tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns la Cluj

A patra tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns în această dimineață în România. Este vorba despre încă 150.000 de doze, care au fost aduse cu un avion pe Aeroportul Otopeni. De aici, dozele au fost distribuite centrelor de stocare din țară, inclusiv centrului din Cluj.

„În această dimineață a ajuns pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca un nou transport cu 21.450 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2 pentru regiunea Nord-Vest. Depozitarea și distribuirea dozelor de vaccin se va efectua în conformitate cu strategia națională de combatere COVID-19, la centrul regional de stocare – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca”, a transmis prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. 

Până acum, în județul Cluj au fost vaccinate peste 7.000 de persoane, dintre care 650 în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele vaccinate, 59 au manifestat reacții adverse ușoare și locale.

Până acum, în România au ajuns doar vaccinurile produse de Pfizer. Săptămâna trecută Comisia Europeană a aprobat și utilizarea vaccinului produs de Moderna, care nu ar avea nevoie de transportarea și stocarea în condiții speciale. Deocamdată este imunizat personalul medical, urmând ca în perioada următoare să fie vaccinate și persoanele din grupele de risc.

The post A patra tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns la Cluj appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole