669 de tineri din Dâmboviţa participă la concursul „Hristos: sufletul satului meu”

669 de tineri din 55 de parohii din Arhiepiscopia Târgoviştei participă, sub coordonarea preoților, profesorilor de religie și a altor educatori creștini, la Consursul Naţional Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, organizat de Patriarhia Română cu prilejul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

„Echipele parohiale de tineret înscrise la concurs vor realiza portofolii cu tematică diversificată, care să evidențieze cooperarea strânsă, de-a lungul timpului, dintre Biserică și Școală, precum și frumusețea satului românesc, în trecut și în prezent, tradiția și portul popular, unitatea de credință și de neam în țara noastă, păstrată prin preoți, învățători, primari gospodari și oameni vrednici ai satului românesc.

Portofoliile realizate la parohii vor fi evaluate și premiate la protopopiate, în perioada 21-28 martie, iar cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru o competiție eparhială. Câștigătorul locului I, la nivelul Eparhiei, va fi premiat și la Catedrala Patriarhală din București, în data de 21 mai 2019″, se arată într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole