4 aprilie – Ziua Internațională a Animalelor fără stăpân, sărbătorită la S.P.G.C.F.S. / Primăria Călărași. VIDEO

Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân este marcată în acest an de către Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din subordinea Primăriei Călărași prin derularea unor activități specifice, cum ar fi campania de sterilizare a animalelor și un târg pentru adopții.

 VIDEO


Ziua de 4 aprilie are o semnificație deosebită pentru noi – arată dr. Ilie Tîlpeanu, șeful serviciului. Istoria acestei zile a început în toamna anului 2010, când aproximativ o sută de organizații olandeze preocupate de situația animalelor fără stăpân au organizat prima conferință internațională dedicată acestei probleme.

Cu acea ocazie, participanții au ales ziua de 4 aprilie pentru a lansa un semnal de alarmă, și totodată un apel la compasiune la nivel mondial, față de situația deplorabilă în care se aflau peste 600 milioane de animale ale străzii din întreaga lume, câini, pisici, păsări, cai sau măgari.

Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale  animalelor, din 4 octombrie. Printre manifestările organizate la nivel local se numără acțiuni de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân, încurajarea adopțiilor și găsirea unor soluții pentru estionarea animalelor fără stăpân împreună cu autoritățile locale – a arătat dr. Ilie Tîlpeanu

Post-ul 4 aprilie – Ziua Internațională a Animalelor fără stăpân, sărbătorită la S.P.G.C.F.S. / Primăria Călărași. VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole